Lokale landmænd inviterer til Økologisk Høstmarked

Foto fra tidligere års Økologisk Høstmarked.
Print Friendly, PDF & Email

I weekenden 31. august og 1. september inviterer økologiske landmænd til Økologisk Høstmarked.

Det er en oplagt mulighed for at tage børn, bedsteforældre, naboen, vennerne eller kæresten under armen og opleve, hvor de økologiske dyr bor og grøntsagerne gror. Der er mere end 80 økologiske værter fordelt i hele landet, så alle har mulighed for et besøg i nærheden af, hvor de bor

I landbruget er høsten en særlig årstid, hvor resultatet af mange måneders arbejde fejres. Den særlige stemning vil de økologiske landmænd gerne dele med andre. Derfor inviterer de hvert år indenfor til en sensommerdag i økologiens tegn.

Økologisk Høstmarked – som afholdes i weekenden den 31. august og 1. september – er for alle, som har lyst til at se dyrene tæt på, smage på grøntsager og få en førstehåndsoplevelse af, hvordan de økologiske fødevarer bliver produceret. Formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster, opfordrer alle til at deltage:

Fællesspisning i Mou og Brønderslev
Hos Højgården ved Mou byder man for eksempel for første gang velkommen til Økologisk Høstmarked. Gæsterne kan hilse på Danmarks første økologiske vagtler, bier og de fritgående høns, være med til at høste og nyde Restaurant Alimentum fra Aalborgs frokostretter i det fri. Vinsmagning, salg af æg og kaffe ristet over åben ild er også på programmet, og der kan bestilles bord til høstmiddag lørdag aften inklusive bus fra Aalborg.

Det er også spændende mad på menuen i Brønderslev, hvor Lille Østergaard gentager den store succes fra sidste år med spis-sammen arrangement i bålhytten. Menuen sammensættes af råvarer fra Lille Østergård og tilberedes af kokke fra restaurant Havs i Løkken. Du kan også bage et snobrød og selvfølgelig se dyrene, hoppe i halmen, besøge de arbejdende værksteder eller gå en tur i landskabet.

Til det Økologiske Høstmarked kan du flere steder samtidig klare lidt af ugens indkøb i en gårdbutik og blive klogere på, hvordan du med dine øko-indkøb i hverdagen er med til at sikre, at også næste generation har rent grundvand. Til høstmarkedet er det også muligt at stille spørgsmål til og få svar fra dem, der kender økologien bedst – nemlig landmændene.

Landsdækkende event
Høstmarkedet er den økologiske branches fælles landsdækkende forbrugerevent, som arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med værter over hele landet. Sidste år valgte 75.000 danskere at bruge en dag på at besøge den lokale økologiske landmand.

På hjemmesiden www.høstmarked.dk er det muligt at læse mere om, hvad du kan opleve på de enkelte gårde og finde den gård, der passer til interesse og kørselsafstand. Beskrivelserne opdateres løbende, så hold øje med favoritgårdene.