Lokal Forsikring: Vi forsikrer bilen, men ikke os selv – det koster dyrt ved soloulykker

I 2019 var der 441 soloulykker med personskade, og det bekymrer Lokal Forsikring da de ofte oplever, at bilister ikke er bevidst om, at de ikke er dækket af ansvarsforsikringen i solouheld. Foto: PR.
Print Friendly, PDF & Email

Mange bilejere opdager for sent, at bilens fører ikke er dækket af ansvarsforsikringen ved et solouheld. Lokal Forsikring opfordrer nu alle forsikringskunder til at tjekke, om deres bilforsikring indeholder en ’førerpladsdækning’.

2019 var ikke et godt år for trafiksikkerheden på de danske veje, der bød på usædvanligt mange soloulykker. Det er en ulykke, hvor kun én bil er involveret.


Tal fra Vejdirektoratet viser, at der i 2019 var 441 soloulykker med personskade. Her kom 457 personer til skade, og 54 personer mistede livet. Det var især på landevejen, at soloulykkerne skete, fordi bilisterne kan køre hurtigere end i byen.

De bekymrende tal får nu Lokal Forsikring, der sælger forsikringer på Sjælland og Fyn, til at opfordre forsikringskunder til at få tjekket deres bilforsikring, inden vinterens glatte veje kommer, for forsikringsmæssigt er situationen speciel, hvis man er ude for en soloulykke.

 – Den person, der sidder bag rattet i en soloulykke, er som udgangspunkt ikke dækket af en ansvarsforsikring. Det er der desværre mange, der tror. Og det kommer som en stor overraskelse for dem på et tidspunkt, hvor de har nok at kæmpe med efter en trafikulykke, forklarer Michael Nørgaard Larsen, der er administrerende direktør hos Lokal Forsikring.

Skader på bilen dækkes af kaskoforsikringen og skader på eventuelle medpassagerer er omfattet af den lovpligtige ansvarsforsikring. For at bilisten også er dækket i soloulykker uden modpart, kræver det en såkaldt ’førerpladsdækning’. Her får bilisten adgang til omfattende erstatningsmuligheder.

Unge skal især huske at forsikre sig

Ifølge tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension sparer hver tredje unge dansker mellem 21 og 24 år forsikringerne væk. Sammenholder man det med, at især unge tager flere chancer, når de kører bil, tegner der sig et klart billede af, at de unge er udsatte i trafikken.

Det betyder, at en masse unge reelt står helt uden en forsikring, der dækker skader på dem selv i tilfælde af en soloulykke, hvis de heller ikke har en ulykkesforsikring.

 – Unge og især unge mænd tager flere chancer i trafikken, og det betyder desværre, at de fylder alt for meget i uheldsstatistikken. Derfor rækker vi nu ud til dem for at gøre dem opmærksomme på, at de måske ingen dækning har, hvis de kommer til skade i en soloulykkeDerfor bør man som bilejer lige dobbelttjekke, om bilforsikringen inkluderer en ’førerpladsdækning’, siger Michael Nørgaard Larsen.