Lav en plan for renoveringen af din bolig

Arkivbillede

Går du med tanker om at renovere din bolig? Renoveringer kan både være store og små, da det afhænger af, hvad du ønsker der skal laves om. 

En renovering kan være en længerevarende proces, som kræver meget arbejde og energi. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du laver en plan for din kommende renovering af din bolig.

-- annonce ---

Plan

Inden du går i gang med at renovere, skal du tjekke op på, om du skal have en byggetilladelse for at få lov til at renovere. Det kræver en byggetilladelse, hvis boligens størrelse bliver større.

Når du skal forberede renoveringen, skal du som noget af det første få aftaler på plads med håndværkere og andre fagfolk, som er en del af projektet. Det kan være, at du via netavisen kan finde fagfolk, som kan hjælpe dig. Ofte kan du se en masse reklamer for forskellige fagfolk, som kan hjælpe dig med din renovering, læs mere her.

Du skal koordinere, hvornår de forskellige kommer og laver de ting, som de skal ordne. Husk at spørge, hvor lang tid de skal bruge på at lave deres ting for, at du kan få en tidsfornemmelse over, hvor lang tid renoveringen vil tage. Desuden bør du overveje, om du kan blive boende i boligen, mens renoveringen finder sted. Hvis køkkenet eller badeværelset skal renoveres, kan det være, at du bliver nødt til at finde et midlertidigt sted at sove. 

Budget

Budget er en af de vigtigste ting at have styr på, når du skal renovere en bolig. Budgettet er det, som du skal tage udgangspunkt i under renoveringen. Du skal tænke over, hvad de forskellige ting må koste bl.a., når du skal vælge materialer. Husk at lægge penge til side til uforudsete udgifter, som der ofte er, når man renoverer. Dette glemmer mange ofte at tage højde for.