Laila Lecoultre Galle: Med et overskud på over 80 millioner hvorfor bliver svage borgere sparet væk

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk

Af Laila Lecoultre Galle

Med et overskud på over 80 millioner hvorfor bliver svage borgere sparet væk.

-- annonce ---

Hvordan de svage borgere bliver behandlet i Jammerbugt Kommune. Der tales meget om at man skal passe på bla. de handicappet, de svage i samfundet og de ældre.

Med sådan ser virkeligheden IKKE ud – En ældre dame på 68 år som sidder i elektrisk kørestol pga. polio er blevet frataget sin HC bil…Hun var desværre så uheldig at med meget lav hastighed at køre ind i en lastvognsrampe med sin HC bil og forsikringen melder ud at det lønner sig ikke at reparere HC bilen, da det vil være for kostbart pga. HC bilens tag var blevet trykket og den stakkels ældre dame protesterer, men forsikringsselskabet melder ud at hun kan få en ny HC bil af Jammerbugt Kommune da hun jo er berettiget til HC bil, men NEJ Jammerbugt Kommune syntes nu at den ældre dame bare kan benytte sig af FLEX trafik, som jo bekendt er dyr, hvis hun skal ud i samfundet.

Ved bla. alle fysio, læge og hospitals besøg kan hun blive hentet… men afhentningen sker som oftest 1 time før mødetid og hun venter også som regel 1time ved afhentning.

Som polio patient er der ikke mange kræfter i kroppen og de få kræfter skal bruges med glæde og ikke med at vente.

Hun er nu så deprimeret over at hun er indespærret i sit hus uden at kunne komme ud i samfundet. Hun har ikke flere kræfter til at kæmpe med Jammerbugt Kommune så jeg håber at I kan give mig hjælp så vi kan finde en løsning på Jammerbugt Kommunes fortolkning af §114, ansøgning om HC bil reglerne og afslag på HC bil.

Kommunerne har strammet op med det de kalder trivselskørsel, men tvungne besøg hos læge m.m. er da ikke trivselskørsel? Har den ældre dame ikke ret til et værdi liv bare fordi hun er handicappet? Det har desværre været flere tilfælde af, at de forskellige kommuner vurderer borgernes behov for hjælp meget forskeligt.

Er dette velfærds Danmark? Hjælp til der alle som har behov? Svaret må simpelt være et stort NEJ