LÆSERBREV: Fremtidens lægevagt til alle Nordjyder

Lone Sondrup (V)

AF Gruppeformand Lone Sondrup Venstre Region Nordjylland

Venstre sagde ja til den nye vagtlægeordning, for at sikre kvalitet, en attraktiv arbejdsplads for praktiserende læger i vagtordningen og ikke mindst at fremtidssikre lægevagten for alle nordjyder, der gør brug denne.

-- annonce ---


For at få enderne til at nå sammen med 70 færre læger end tidligere, blev det nødvendigt at lukke ned for Farsø, Brovst og Skagen. Det betyder desværre, at disse områder får længere at køre til en vagtlæge, som andre dele af Nordjylland gør i dag.

Jeg vil gerne slå fast, at borgerne på ingen måde udelukkes fra at komme i kontakt med en vagtlæge. Men en fremtidssikring af lægevagten er et nødvendigt skridt for at sikre den rette kvalitet for alle borgere.

Derfor er det vigtigt at:

  •  En skarp visitation af en kompetent person, der tager telefonen og vurderer hvilke tilbud og/eller vejledning patienten skal have.

Eks. et hjemmebesøg, en transport til vagtlægen, egen mulighed for at komme til vagtlægen, en indlæggelse eller der rådgives om at søge egen læge næste dag

  • Teknologiske løsninger kommer i spil med bl.a. videokonsultationer.
  • En god kvalificeret lægevagtsordning tiltrækker unge praktiserende læger, som vi i den grad mangler i Nordjylland.

Venstre er klar til et konstruktiv samarbejde sammen med de praktiserende læger for at få den nye lægevagtsordning til at fungere på bedste vis, til gavn for alle borgerne i Nordjylland.