Læserbrev: Det handler også om troværdighed

Jørgen Ravn Christensen
Jørgen Ravn Christensen Konservative i Jammerbugt

Af: Jørgen Ravn Christensen, Limfjordsgade 53 1 th, 9440 Aabybro
Formand Konservative i Jammerbugt – joens@ravn-christensen.dk

Jammerbugt kommune er presset på økonomien, og derfor deltager vi helt naturligt i debatten omkring udligningsreformen mellem kommunerne, ikke mindst nu hvor der er lagt op til, at aftalen skal genforhandles.

-- annonce ---


For et stykke tid siden skrev jeg, at vi med en sammenlægning af de 4 administrationer kunne spare 10 millioner årligt. I Nordjyske og Lokalaviserne anerkender Christian Hem (V) denne besparelse, men han mener dog samtidig, at det er vigtigere at bevare de offentlige arbejdspladser decentralt i kommunen. Jeg er helt på bølgelængde med, at vi skal sikre arbejdspladser i hele kommunen, men det skal være private arbejdspladser. De vil skabe den vækst, som vi så inderligt mangler i vores kommune.

Hvis vi skal bevare vores troværdighed i debatten om den kommunale udligningsreform, så skal vi have fejet foran vores egen dør først. En sammenlægning af administrationen er sket i alle kommuner omkring os – rige som fattige – og vi kan ikke tillade os at have så stor og så lavthængende en frugt på træet, og så samtidig kræve mere fra de andre kommuners kurv. Det er ganske enkelt ikke i orden.

Det er naturligvis ikke en populær beslutning, da mange måske vil opleve, at der bliver taget noget væk fra dem. Men hvad er det egentlig, der bliver taget væk? Prøv at spørge dig selv hvornår du sidst var på kommunen? Langt de fleste er der sjældent – vel end ikke en gang om året.

Dér, hvor vi oftest er i kontakt med kommunen, er via Borgerservice. Vi ønsker ikke at decentralisere den del af kommunen, som borgerne oftest er i kontakt med, men Borgerservice behøver ikke at ligge i en administrationsbygning. Den kan let indrettes i et egnet lokale i hver af de 4 byer, der i dag har Borgerservice. Vi ville måske endda kunne udvide denne service en smule med nogle af de sparede kroner fra den nye administrationsbygning.

Den største gevinst ved samlingen af administrationen er den årlige besparelse på 10 millioner. Når vi så har afdraget hele byggeriet, ja så bliver den årlige gevinst endnu større. Så lad os få plukket denne lavthængende frugt og bevare vores troværdighed i udligningsdebatten.