LÆSERBREV: Beskyt buschaufførerne!

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

På vegne af DF Ungdom Nordjylland:
Mads Sahl Torjusen, Marlene Sørensen, Kenneth Birch og Mathias Rump Hansen

Fra og med på mandag kan der igen købes billetter i busserne hos Nordjyllands Trafikselskab (NT) og dermed skal buschaufførerne igen tage imod kontanter. Dette sker uden nogen form for beskyttelse eller værn mellem chaufførerne og passagererne.


Ombordstigning i busserne indebærer altså dermed, fra på mandag, en relativ stor risiko for både passagererne, men i den grad også for chaufførerne. Hvordan kan det være at man hos NT tillader sig at sætte buschaufførenes såvel som kundernes tryghed og ve og vel over styr?

NT kan potentielt være medvirkende til at lave kørerne coronaspredere. Der skal blot én enkelt smittet passager til før end en nærmest endeløs smittekæde er sat i gang.

Derfor håber vi- og vil på det kraftigste anbefale NT at trække i land og droppe relanceringen af billetkøb i busserne. Ydermere håber vi at NT vil tage ansvar for både buschaufførernes og passagerernes ve og vel og gå tilbage til at man går- og checker ind og ud ad bagdøren. Hvis ikke, så sæt da i det mindste plexiglas op ved chaufføren!