Læs om 5 forskellige hunderacer

Hunde er menneskets bedste ven. De holder af en upåklageligt, og vil altid være der, uanset hvor dårlig en dag man har. Men hvilken race skal man vælge, hvis man gerne vil have en hund? Det spørgsmål er der mange der må stille sig selv. I denne artikel kommer vi ind på 5 forskellige hunderacer, som her hver deres egenskaber. Racerne vi kommer omkring, er Rhodesian ridgeback, Malteser, Löwchen, Jack russell terrier og Japansk spids.

Rhodesian ridgeback

Denne race er en udpræget jagthund, da det er det racen er blevet avlet til. Den har dog et roligt og blidt væsen, som også gør, at den ikke gør særlig meget. Man skal dog ikke tage fejl af, at denne race er en suveræn vagthund, da den vil passe på sin familie.

-- annonce ---

Rhodesian ridgeback er den perfekte race til dig, som har en familie, men som også kan lide at gå på jagt. Den er nemlig suveræn med børn, og er utroligt lærenem, hvilket gør at den lytter når den får besked på ting. Udover at være lydig, så har den ikke brug for det højeste aktivitetsniveau, hvilket er perfekt, hvis du har små børn derhjemme.

Malteser

Malteseren er en lille hund, som har et roligt temperament, og som derfor egner sig godt til at være familiehund. En malteser har dog ry for, at den godt kan blive irriteret, hvis det er for vild leg, eller hvis der er børn der råber og skriger ved siden af den.

På trods af at malteseren er en lille hunderace, så er den god at træne. Den elsker fart og forhindringer, og kan derfor være et godt valg, hvis du gerne vil gå til agility med din hund.

Löwchen

Denne race har en fortid som selskabshund, hvilket betyder, at den bliver tæt knyttet til sin familie. Derfor vil den være meget kontaktsøgende, og den trives bedst, hvis den får meget opmærksomhed fra mennesker. Sørg derfor for at have tid til at være sammen med din Löwchen, hvis du gerne vil have denne race.

Udover at være glad for at være sammen med sine ejere, så kan denne race også godt lide at være sammen med andre artsfæller eller andre kæledyr. Den er generelt ikke god til at være alene, og skal derfor heller ikke efterlades alene hjemme i for lang tid.

Jack Russel Terrier

Jack Russel Terrier er en populær hund i Danmark. Det er den, fordi den er en aktiv, social og intelligent hund, som man kan træne mange forskellige ting. Denne race er derfor et oplagt valg, hvis du vil have en lydig hund, som du troligt kan lære alt fra spor til agility.

Racen er en klog, selvbevidst og social hund, hvilket også gør, at den kan have et højt temperament, hvis den ikke opdrages ordentligt. Derfor er det vigtigt, at man giver sig tiden til at opdrage på sin Jack Russell, hvis man vil begive sig ud i at have denne race.

Er man en stor familie, så kan man uden problemer vælge denne race som ekstra tilføjelse til familien. Den er meget social, og passer derfor godt ind i familier. Man skal dog være opmærksom på, at har man små børn, så er det ikke altid den vil passe så godt ind, medmindre den har lært det fra da den var hvalp.

Japansk Spids

En Japansk spids er en sød selskabshund, som har en flot, lækker og blød pels. Den er dog stadig en spids, hvilket betyder, at man skal have den helt fra hvalp, hvis den skal vænne sig til unge børn. Racen kan nemlig have svært ved at vænne sig til forandringer, så hvis du har haft den i mange år, og får børn herefter, så kan det give problemer i dynamikken.

Med det sagt, så er det dog vigtigt at påpege, at den japanske spids kan være en god familiehund, da den er meget loyal og fyldt med kærlighed. Man kan også være sikker på, at den vil beskytte sin menneskefamilie med livet, selvom den ikke er en stor farlig vagthund.

En sidste ting der er vigtig at nævne, det er, at du skal være forberedt på at svinge støvsugeren ekstra meget. Dette skyldes, at denne race fælder en del.