Læg julehjælp til ukrainske familier under træet i år

Sidste år hjalp Folkekirkens Nødhjælp for eksempel 30-årige Victoria Draka fra Kherson, hendes søn Kirill på 10 år og mormor Hana på 64 år med at holde en hyggelig jul, selv om de er blevet fordrevet fra hus og hjem. Foto: Sofia Busk, Folkekirkens Nødhjælp
Print Friendly, PDF & Email

Læg julehjælp til ukrainske familier under træet i år

Folkekirkens Nødhjælp udvider den populære ’Giv en ged’-kampagne med en ny velgørenhedsgave. Den nye gave hedder ‘Giv julehjælp til Ukraine’ og skal hjælpe sårbare ukrainske familier igennem endnu en jul med krigen som bagtæppe.

Hver eneste jul giver tusindvis af danskere velgørende gaver til familie, venner og bekendte igennem Folkekirkens Nødhjælp. Det kan for eksempel være en ged, en køkkenhave eller en kylling. Alt sammen konkret og vigtig hjælp, der går til verdens fattigste mennesker.

I år kan danskerne også lægge julehjælp til sårbare ukrainske familier under juletræet. Som noget nyt har Folkekirkens Nødhjælp nemlig udvidet gavekataloget med ‘Giv julehjælp til Ukraine’.

Gaven koster 295 kroner og går til hjælp til sårbare ukrainske familier, der ikke har haft mulighed for at flygte fra krigens rædsler.

”Alt for mange børn lider under krigens rædsler. Julehjælpen kan være med til at bringe lidt glæde ind i en ellers barsk og rå hverdag. Samtidig består julehjælpen også af vigtig og basal nødhjælp, så voksne og børn kan overleve den kolde vinter. Allerede nu ser vi temperaturen falde hurtigt, og det bliver kun værre og værre frem mod jul,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Salling Group støtter op om julehjælp til Ukraine

Gavekortene kan købes online på givenged.dk, hvor man også kan finde alle de andre velgørende gaver fra Folkekirkens Nødhjælp, der støtter mennesker i nød.

Men der er også en anden mulighed for at give julehjælp til udsatte familier i Ukraine. I samarbejde med Salling Group kan kunder nemlig købe et donationskort ved kassen og støtte med 50 kroner, der går ubeskåret til ukrainske familier.

”Det er nu andet år, at ukrainerne skal holde jul med krigen som bagtæppe. Derfor stiller vi føtex, Salling Stormagasiner og BR til rådighed i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, så vores kunder kan være med til at sende julehjælp til hårdt trængte familier i Ukraine. Julehjælpen kommer især til at gavne de mange ukrainske børn, der har brug for et pusterum fra krigens rædsler,” siger Henrik Vinther Olesen, Group Vice President Communication, Sustainability & Public Affairs hos Salling Group.

Når du køber julehjælp til Ukraine, får de sårbare familier blandt andet:

Husly, varm mad og drikke, varmt tøj, tæpper og soveposer, psykisk førstehjælp, medicin og materialer til at vintersikre ødelagte hjem.

Ved direkte støtte til lokale nødhjælpsinitiativer sørger Folkekirkens Nødhjælp for, at de befolkningsgrupper der er hårdest ramt af krigen i Ukraine, får den hurtige og skræddersyede nødhjælp, de har brug for.

LÆS OGSÅ: Ubudne gæster på Karensvej