Lad lyset og naturen komme indenfor

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Store glaspartier vinder for alvor indpas i de danske hjem. Sådan lyder det fra Outline Vinduer, som i mere end 30 år har produceret vinduer og døre efter danskernes ønsker….
.
Af Klaus Hansen

Her er produkter som foldedøre og hæveskydedøre i højere kurs end nogensinde. 

Bevæger man sig gennem et boligkvarter med nybyggede huse, er der i høj grad én tendens, der typisk går igen: Boligerne er bygget med store glaspartier, som inviterer lyset og naturen indenfor.

Det er en indretningstrend blandt danskerne, som man i høj grad oplever hos Outline Vinduer, der i mere end 30 år har produceret vinduer og døre efter danskernes ønsker og behov. Her er der en stigende efterspørgsel på produkter som foldedøre og hæveskydedøre.

– De seneste år er salget af store glaspartier steget markant – både når det gælder nybyggeri og renoveringsprojekter af boligen. Her finder man nok en del af forklaringen i, at vi i gennemsnit bruger rigtig mange timer indendørs på arbejde, huslige pligter og afslapning bag fjernsynet, hvor store glaspartier kan medvirke til, at man ikke er helt afskærmet fra sollyset og naturen, forklarer Outline Vinduers salgschef, Claus Petersen Koch.

Den stigende efterspørgsel har faktisk fået vinduesproducenten til netop at lancere en udvidet udgave af den populære hæveskydedør, så den nu kan fås med et ekstra stort glasparti på hele otte meter. På den måde kan hele siden af et hus åbnes op til eksempelvis haven eller terrassen:

– En hæveskydedør er et godt eksempel på en mulighed, hvor man kan nedbryde skellet mellem ude og inde. Den giver nemlig mere lys i boligen, mens den samtidig kan åbnes helt op, så man får oplevelsen af at være ude, når man eksempelvis står og laver mad i køkkenet eller ser en film på sofaen, fortsætter Claus Petersen Koch.

Han fremhæver desuden, at det er en god måde at optimere pladsen, da en hæveskydedør ikke kræver svingplads. Den kan nemlig skydes helt til siden – og endda også i begge retninger – og således være utrolig pladsbesparende og et godt alternativ til en almindelig terrasse- eller altandør.