ForsideJammerbugtKultur på programmet for Jammerbugts elever

Kultur på programmet for Jammerbugts elever

Kultur på programmet for Jammerbugts elever

På mandag går et nyt skoleår i gang. Indholdet i Den Kulturelle Rygsæk for skoleåret 23/24 er alsidigt med indslag fra både klassisk musik, litteratur, rytmisk musik, billedkunst og arkitektur.

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, Børne- og familieudvalget og Jammerbugt Kommune er for fjerde år klar med spændende kulturtilbud til kommunens elever – alt sammen pakket og klar i ”Den Kulturelle Rygsæk”. Som noget nyt, har to af de fire friskoler, som findes i Jammerbugt Kommune sagt ja tak til at være med, nemlig Klim Friskole og Ingstrup Trivselsskole.

Arrangementerne i Den Kulturelle Rygsæk skal sikre, at alle elever oplever inspirerende møder med kunst og kultur i løbet af deres skoletid. Gennem planlagte forløb af kulturelle tilbud, workshops og events tilbydes børnene mulighed for at forstå, medvirke og deltage aktivt i kunst- og kulturlivets mangeartede oplevelser og muligheder. Nogle gange sker det på skolerne. Andre gange inviteres eleverne på besøg på kunstinstitutionerne. Der er koblet undervisningsmateriale til alle tilbuddene.

Koncert, forfatterforedrag, bigband og arkitektur-workshop

I dette skoleår samarbejdes der med Aalborg Symfoniorkester, som inviterer 3. klasse til en fantastisk koncertoplevelse ”Mosbefængte Mogens” i Musikkens Hus store koncertsal.

Jammerbugt Bibliotekerne giver 5. klasserne indblik i fantasy-genren med forfatter-foredrag af Salina Schjødt Larsen, der har skrevet utallige bøger og som er kendt af mange af eleverne i forvejen. Det giver en ekstra dimension for eleverne at møde en ”rigtig forfatter”, og det kan være med til at sætte tanker i gang hos den enkelte om at forfatterfaget eller kunstnerlivet på anden vis også er en fremtidsmulighed.

Forfatter Salina Schjødt Larsen. Foto: Jammerbugt Kommune

Nordkraft Bigband tager 6. klasse med til Bigband-land, hvor eleverne lærer om den rytmiske musiks udvikling og jazzmusikkens betydning for nutidens musik, dermed bigbandmusikkens betydning for den musik eleverne hører i dagligdagen.

Museum for Papirkunst i Hune inviterer 7. klasserne indenfor til besøg og workshop og 8. klasse får undervisning i arkitektur på UTZON i Aalborg.

Kendskab til andre sider af fritidslivet

Helle Bak Andreasen, Formand for Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, fortæller, at Den Kulturelle Rygsæk skal give øget inspiration i skoledagen og samtidig give Jammerbugt Kommunes børn og unge mulighed for at opleve andre sider af fritidslivet end man måske oftest har mulighed for:

”Eleverne bliver præsenteret for de forskellige kunstarter og for de forskellige steder, man kan opleve kunsten. Det er bestemt håbet, at vi kan åbne deres øjne for hvad kunst og kultur kan give en i livet”.

Helle Bak Andreasen pointerer videre, at det er en stor glæde, at to af friskolerne har takket ja til at indgå et samarbejde, således at deres elever også får glæde af tilbuddene i Rygsækken.

Susanne Møller Jensen, Formand for Børne- & Familieudvalget, sætter stor pris på samarbejdet mellem de politiske udvalg, da det giver en helt unik mulighed for skoleeleverne. De kommer både på besøg på kulturinstitutioner i Jammerbugt Kommune og i Aalborg Kommune og samtidig er der læring i det, som spiller fint ind i elevernes pensum.

Begge formænd sætter pris på at kunne bidrage til den klassiske dannelse for børn og unge i Jammerbugt Kommune, samt give dem berigende og spændende kunst- og kulturoplevelser, som kan spille sammen med den store vifte af fritidstilbud, både indenfor idrætsområdet og kulturen, der allerede findes i Jammerbugt Kommune.

LÆS OGSÅ: Hændelse på Kildebakken

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER