Kollektivt kollaps mod veloplagte FC Helsingør

Print Friendly, PDF & Email

Det var et FC Helsingør-hold i storform, der lørdag trådte ind på Sparekassen Vendsyssel Arena. Inden opgøret indtog de rødklædte en delt førsteplads i rækken og det blå hjemmehold stod endnu engang foran en stor opgave.

Gæsterne var da også hurtige ude af starthullerne. Allerede efter tre minutter brændte det på foran Jammerbugt FC-målet, da FC Helsingør spillede sig igennem og afdriblede Marcus B. Sørensen. Søren V. Pedersen nåede dog tilbage og afværgede situationen lige før målstregen.

Minuttet senere blafrede nettet så alligevel. Et drilsk frispark blev fra gæsternes venstre side sendt i feltet og ved forreste stolpe blev bolden styret ind af Callum McCowatt og sneg sig i nettet. 0-1 og nu var den i forvejen store opgave endnu større.

FC Helsingør fastholdt presset og i det 12. minut måtte Marcus B. Sørensen reagere hurtigt for at afværge en udbygning af gæsternes føring. Gæsterne sad tungt på spillet og fem minutter senere var den gal igen. Igen var det et indlæg og igen var markeringerne ikke helt på plads.

Midtvejs i 1. halvleg måtte Marcus B. Sørensen ned i en fodparade efter en defensiv fejl og for første gang siden oprykningen til NordicBet Liga virkede Jammerbugt FC-mandskabet sådan for alvor til at være slået til tælling.

Herfra faldt der dog lidt ro over kampen og Jammerbugt FC kom tilbage på benene og skridt for skridt arbejdede de blåblusede sig tilbage i opgøret. Det krævede bl.a. en formationsændring undervejs, hvilket sendte Kelvin Emmanuel på banen til sin debut i den blå trøje.

Jammerbugt FC-mandskabet var stabiliseret og kunne gå til pause for et pusterum. Inden da måtte Marcus B. Sørensen dog lige ud i endnu en redning. De blå kunne glæde sig over et par fine angreb i sidste del af 1. halvleg, men havde også et bjerg at bestige i 2. halvleg.

I et forsøg på at komme tilbage i kampen ændrede cheftræner Bo Zinck yderligere på formationen i pausen, hvor Mubaarack Nuh og Abdramane Djitteye blev sendt på banen. Starten på de sidste 45 minutter blev dog ikke, som man kunne have håbet. Gæsterne var igen hurtigst ude af starthullerne og fem minutter inde i 2. halvleg leverede FC Helsingør endnu et velspillet angreb og øgede til en 3-måls føring.

Jammerbugt FC var i knæ mod et særdeles velspillende Helsingør-hold, som fortsatte med at gøre det svært for hjemmeholdet. Marcus B. Sørensen, der måtte siges at have en af sine mere travle dage, hev endnu et par redninger ud af de korte ærmer og Jammerbugt FC havde svært ved at få gang i det etablerede spil frem ad banen.

Mod kampens slutning sneg der sig en opgivende attitude ind under de blå bluser på et presset Jammerbugt FC-mandskab, som til sidste faldt sammen og lukkede yderligere tre mål ind de sidste 10 minutter. Først via to straffespark og til slut et hovedstød.

Der kunne tales om en kollektiv off day hos Jammerbugt FC og der kunne tales om en super stærk præstation fra FC Helsingør, der fortjente ros for en velspillet kamp. Sandheden lå nok et sted midt imellem. Jammerbugt FC måtte erkende nederlag mod hvad der godt kunne ligne et kommende Superliga-hold.

Herfra handler det om at komme op på hesten igen. De forudgående seks NordicBet Liga opgør har været særdeles opmuntrende. Nu skal holdet kæmpe sig tilbage hertil og allerede tirsdag er der mulighed for at ryste oplevelsen af sig med en kamp i pokalturneringen mod B 1913.

Jammerbugt FC – FC Helsingør: 0-6 (0-2)
04’ 0-1 Callum McCowatt, FC Helsingør
17’ 0-2 Sebastian Czajkowski, FC Helsingør
50’ 0-3 Sebastian Czajkowski, FC Helsingør
79’ 0-4 Tonni Adamsen, FC Helsingør (Straffespark)
87’ 0-4 Peter Buch Christiansen, FC Helsingør (Straffespark)
89’ 0-6 Tonni Adamsen, FC Helsingør

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Mads Larsen, Moussa Kamara, Nikolaj Lyngø, Søren V. Pedersen (Kelvin Emmanuel Igbonekwu), Daniel Mortensen (Michael Stokbro) – Bardhec Bytyqi, Marcus Sloth, Aleksander Nilsson (Mubaarack Nuh), Max Møller (Omar Natami) – Frederik Høgh (Abdramane Djitteye). Ikke benyttet: Nicolai Vinter Christensen, Solomon Onome Ogberahw.