Køreprøverne i Nordjylland genoptages fra i dag

Politigården i Aalborg. Foto: Nordjyllands Politi.
Print Friendly, PDF & Email

Fra i dag onsdag den 29. april 2020 genoptages køreprøverne i Nordjylland efter den midlertidige nedlukning, der skulle medvirke til at hindre spredningen af coronavirus/covid-19.

Nordjyllands Politis køreprøvesagkyndige er således igen klar til at gennemføre både teoriprøver og praktiske prøver.


Prøverne gennemføres under hensyntagen til retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen:

”Vi har fokus på hygiejnen – det vil sige afspritning, håndvask, rengjorte skolevogne og teorilokaler og så videre – og vi sørger for at holde afstand til hinanden mest muligt. For eksempel giver vi den indledende forklaring og instruktion uden for bilen, og vi undlader at give hånd,” fortæller politikommissær Henrik Hyldig Nielsen fra Nordjyllands Politis trafiksektion.

Antallet af prøver øges

For at servicere flest mulige borgere og kompensere for de nødvendige restriktioner øger Nordjyllands Politi antallet af prøver i den kommende tid.

”Vi er nødt til at halvere antallet af elever i teorilokalerne for at sikre afstand, men til gengæld har vi en hel del flere prøvehold, end vi plejer, i den kommende tid. I forhold til de praktiske prøver så åbner vi også op for dem på alle prøvesteder alle ugens hverdage og i et udvidet tidsrum,” oplyser Henrik Hyldig Nielsen.

Har man (selv milde) symptomer på covid-19, kan man ikke deltage i hverken teoriprøve eller praktisk prøve.