Klassens dag årgang 1953 på Saltum Gamle Skole

Grethe Just Andersen, Inger Agesen, Elin Jørgensen, Inge Lise Jensen, Bente Agesen, Anna Marie Nielsen, Finn Hermansen, Poul Erik Kramer-Hansen, Peter Zoffmann Madsen, Gurli Larsen og Poul Erik Olesen. Foto: Privat

Lauritz Peter Sørensen fortæller, vi er klasse årgang 1953 som startede i 1. klasse på Saltum Gamle Skole på Fælledvej i 1953. På det tidspunkt var vi 23 elever, som fire år senere flyttede ind på den ny skole på Nolsvej.

Efter skolen 60 års jubilæum for godt 4 år siden, er vi nu omkring 15 elever der prøver at mødes anden tirsdag i juni måned hvert år.

-- annonce ---

Første ”klassens dag” var i 2018, og nu har vi lige afholdt den 3. ”klassens dag” her den 8. juni 2021. Sidste år måtte vi aflyse pga. corona situationen.

Men heldigvis kunne vi gennemføre begivenheden i år.

I år mødtes vi i Grethes dejlige sommerhus i Lille Norge ved Saltum, som grænser op til Kettrup bjerge. Et meget smukt område tæt på Vesterhavet.

Vi var i år 12 kammerater der mødtes fra morgenstunden til et dejligt morgenmadsbord arrangeret af Grethe. Som vi har gjort de foregående år, har vi en lille præsentationsrunde, for at høre hvad der er sket siden sidst, og naturligvis også for at fiske gamle minder frem.

Derefter var der arrangeret tur til Rubjerg Knude fyr, hvor et par af os tog op til. Og for vi  andre, og de fleste af os, førte Grethe os igennem en dejlig vandretur på en 5-6 kilometer i det smukke klit- og lynglandskab i Lille Norge.

Trods de strabadserende bakker, gik snakken lystigt mellem os gamle skolekammerater, og i tilgift var vejrguderne med os.

Sent på eftermiddagen blev der leveret en frokostanretning fra MENY i Saltum, som vi sluttede dagen over.

Vi mindedes et par at vores klassekammerater, som blev taget fra os sidste år. Men der var en altovervejende god og glad stemning, med hyggelige indslag omkring bordet.

Inden vi sluttede af ved 18 tiden, blev næste års arrangement planlagt.

Grethe byder os igen velkommen i 2022 i hendes dejlige sommerhus, og Gurli vil forsøge at arrangere et  besøg på Saltum Skole. Det håber vi lykkes.

Foto: Privat

På gensyn næste år, og Lauritz kontakter jer som sædvanligt ved juletid.