Klar til jagt? Her det mest nødvendige jagttøj til turene i skoven

Arkivbillede


Der er mange gode grunde til at begynde at jage. Det er den perfekte fritidsaktivitet for dig, der elsker naturen og den friske luft, som under jagten kombineres med masser af spænding og den unikke mulighed for at få et stykke vildtkød med hjem til middagsbordet. 

Det kræver dog en del udstyr at komme godt i gange med at jage, og her handler det ikke kun at købe et godt gevær, en god taske og et patronbælte. Dit jagttøj er nemlig også helt afgørende for din oplevelse i skoven, og det er derfor vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge det helt rette jagttøj til mænd eller kvinder.

-- annonce ---


Men hvilket jagttøj er egentlig nødvendigt, og hvad kan du undvære? Det kan du læse mere om herunder.

Sådan holder du varmen på jagt

Når du tager på jagt, skal du vælge tøj i naturlige farver, der ikke skiller sig ud fra skovens omgivelser. Men det er også utroligt vigtigt, at du vælger tøj, der kan holde dig varm i alle situationer, da jagtturen hurtigt kan blive en pine, hvis du kommer til at fryse – og den perfekte metode er lag-på-lag. 

Derfor skal du bygge din beklædning op i flere lag: 

  1. Inderste lag: et stramtsiddende lag mod kroppen skal gerne have svedtransporterende egenskaber, så du ikke bliver kold på grund af fugt og sved på kroppen – det kan eksempelvis være uldundertøj
  2. Mellemlaget: her giver du dig selv et ekstra lag af varme, og det kan eksempelvis være en god idé at vælge en inderjakke eller en fleece. Det vigtigste er, at du også her vælger noget åndbart tøj, der kan transportere din sved væk fra kroppen
  3. Yderlaget: Din sidste chance for at holde varmen er dit yderlag, som skal beskytte dine inderste lag mod vind og vejr. Her er en jakke med vandtætte og vindtætte egenskaber samt god isolering et sikkert valg

Husk at vælge tøj der passer til din jagtform 

Hvis du følger ovenstående råd, er du godt på vej til at få en jagtgarderobe, der kan holde dig varmt til hver en tid. Men du skal huske, at det ikke altid er en god idé at tage alt det varme jagttøj på, selvom det er køligt udenfor. 

Der er nemlig forskel på jagt, hvor nogle jagtformer er mere aktive end andre. Du kan derfor slippe afsted med at investere i færre lag jagttøj – eller blot lettere lag – hvis du udelukkende deltager i aktive jagtformer, hvor du altid holder gang i kroppen. Så længe kroppen holdes i gang, kan du nemlig holde varmen under de fleste vejrforhold med nogle gode, lette lag. 

Men hvis du skal deltage i en stillestående eller stillesiddende jagtform, er det straks en anden sag. Når du skal sidde stille over mange timer, er det meget svært at holde varmen i de kolde måneder, og det er derfor helt afgørende, at du klæder dig rigtig godt på i de tre lag, og måske et mellemlag mere, så jagturen bliver en fornøjelse i stedet for en pine. Husk også at tage lidt ekstratøj med, hvis du bliver kold eller våd, og har brug for at skifte til noget andet eller varmere.