Kiki Bach: Vi skal spænde livremmen ind på alle områder

Kommunalbestyrelsesmedlem Kiki Bach, Aabybro (S) Jammerbugt Kommune

Af Kiki Bach, (S) Jammerbugt Kommune, Knøsgårdvej 15, 9440 Aabybro

Vi skal spænde livremmen ind på alle områder

-- annonce ---

Den danske stat havde 128,7 milliarder kroner i overskud i 2022. Der bliver snakket skattelettelser på Christiansborg, men alligevel skal vi spare rigtig mange penge i Jammerbugt kommune.

Det er for mig som lokalpolitiker nærmest ubærligt, at skulle spare på den nære velfærd, en velfærd som i forvejen ikke ligger i toppen. Den velfærd, hvor vi gør en forskel for borgerne.

Det kunne være dejligt hvis vi var forskånet for at prioritere, men virkeligheden er en helt anden.
Lige nu er der sat kæmpe besparelser i høring, fordi vi skal ud og finde pengene til at kunne drive kommunen. Det er en bunden opgave. Det er en svær opgave. Det er heller ikke sikkert, at vi kan blive enige og det er heller ikke sikkert, at vi skal blive det.

Mit hjerter banker for folkeskolen og den rytme, som den skaber for vores børn. Derfor kan jeg heller ikke være med til, at man igen vil spare på elevtildelingen. Jeg vil ikke være med til at gå kompromis med kerneopgaven i folkeskolen – og generelt omkring vores børn fra 0-16 år.

I gennem de sidste mange år har der været en stor prioritering af anlægsprojekter i Jammerbugt Kommune. Flere store projekter er iværksat og afsluttet, nogle skal reddes og andre er i proces. Det er der i princippet heller ikke noget galt i – og alligevel. Udfordringen lige nu er nemlig vores likviditet. Sammenligner man det med en almindelig husholdning, har vi måske levet lidt “over evne” og det bevirker selvfølgelig, at hvis vi fortsat vil være herre i eget hus, så skal vi virkelig spænde livremmen ind på alle områder.

Vi har nemlig iværksat nogle projekter, som vi ikke havde pengene til, hvorfor kerneopgaver som rengøring hos ældre, forebyggende indsatser, undervisning og børnenes udvikling skal betale for, at vi har levet over evne. Dette anfægtede jeg første gang tilbage i 2018.

Det er et politisk lod, at træffe svære beslutninger og denne gang kommer den som en konsekvens af, at have truffet nogle alt for ambitiøse beslutninger.

LÆS OGSÅ: Budgettjek 2023 i Jammerbugt Kommune

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn