Kendte pynter juletræer for udsatte børn og unge

Skuespiller Susse Wold har lavet et 'Tro, håb og kærlighed-træ'. Foto: Annett Ahrends
Print Friendly, PDF & Email

Juletræet med sin pynt venter på, at hammeren falder til fordel for udsatte børn og unge. En række kendte danskere og virksomheder pynter hver sit unikke træ med luksusvarer og oplevelser, som bliver solgt til højeste bud på auktion. Beløbene går ubeskåret til Ungdommens Røde Kors.

Claus Meyer, Susse Wold og computerspils-agenten Hitman er blandt de kendte, der pynter et juletræ for Ungdommens Røde Kors. De pynter træerne med personlige genstande, oplevelser, design og meget mere, og den 24. november sælges al pynten på online auktion.


De penge, der kommer ind på auktionen, går til at skabe julehygge for børn og unge, som går gennem en svær periode i livet og må holde jul udenfor hjemmet. Det er f.eks. voldsramte børn på krisecentre, anbragte børn samt børn og unge, der er indlagt på landets hospitaler og psykiatriske afdelinger.

Claus Meyer om sit bidrag til auktionen
Kokken Claus Meyer pynter et juletræ sammen med sin kone, designer Christina Meyer Bengtsson.

”Julen er en tid, hvor vi er mange, der kan se frem til forkælelse, gaver og nærvær. Så meget desto mere hjerteskærende er det, at et stort antal børn og unge i Danmark er tvunget til at holde jul udenfor hjemmet på grund af sygdom, konflikt eller anbringelse. Christina og jeg er lykkelige over at få lov til at bidrage til juletræsauktionen, og vi håber, at vores indsats genererer et betydeligt beløb til det vigtige arbejde i Ungdommens Røde Kors,” siger Claus Meyer.

Han pynter bl.a. sit juletræ med en overdådig og uforglemmelig måltidsoplevelse for ti personer i køkkenet med Hella Joof og Claus Meyer. Det pyntede træ kan ses udstillet i Meyers Restaurant Ofelia i Skuespilhuset fra 25. november til 7. december.

Det gør Ungdommens Røde Kors
Frivillige fra Ungdommens Røde Kors arrangerer børne- og ungecaféer på landets hospitaler, krisecentre, psykiatriske afdelinger og døgninstitutioner. Her bager de julekager, klippeklistrer, laver julegaver og meget andet med de børn og unge, der må holde jul udenfor hjemmet. Det er disse aktiviteter, der samles ind til med årets juletræsauktion.

Susse Wold: “Vi har brug for kærlighed og omsorg”
Skuespilleren Susse Wold pynter et træ under temaet “tro, håb og kærlighed”.

”I denne coronatid har vi mere end nogensinde brug for kærlighed og omsorg. Derfor har jeg valgt et levende træ, som står i en potte. Når foråret kommer, kan det vokse videre et dejligt sted. Det håber jeg også, at vi andre kan. Træet er pyntet med hjerter for kærlighed. I hjertet er der et rødt kors, som symboliserer håb. Og korset i toppen af træet er vores tro. Julen er hjerternes fest. Så lad os følge vores hjerte og gøre noget for hinanden,” siger Susse Wold.

En bedre jul for udsatte børn og unge
I alt er der pynt fra 12 juletræer på auktion på Lauritz.com i perioden fra 24. november til 8. december. Vurderingerne svinger meget, så der er et træ for enhver størrelse pengepung.

Ungdommens Røde Kors laver aktiviteter på krisecentre, døgninstitutioner og hospitaler året rundt for at sikre, at alle har adgang til et sundt og inkluderende fællesskab. Pengene, der samles ind på auktionen, går til at skabe lidt ekstra hygge i december, hvor mange børn og unge har særligt brug for et frirum, hvor de kan lægge deres bekymringer til side for en stund.

Det er femte år i træk, Ungdommens Røde Kors holder juletræsauktion. Pynterne er i år skuespiller Susse Wold, kok Claus Meyer og designer Christina Meyer Bengtsson, skuespiller Alex Høgh Andersen, kunstkurator Jens-Peter Brask, Alchemist-kokken Rasmus Munk, vinskribent Thomas Ilkjær, Emil Obel fra Bagedysten, biolog og naturvejleder Anders Kofoed, boligredaktør Nicola Kragh-Riis, kunstner Thomas Dambo, livsstilsekspert Julia Lahme og den fiktive computerspils-karakter Hitman fra IO Interactive.