125 års Jubilæumsfest for Hune Forsamlingshus den 10. juni 2022

Huset bliver i dag brugt flittigt til forskellige aktiviteter - her står programmet på vinsmagning i samarbejde med Spar i Hune samt Hune-Blokhus Borgerforening. Foto: Privat.
Print Friendly, PDF & Email

Fredag den 10. juni kan du komme til 125 års Jubilæumsfest for Hune Forsamlingshus, med alt hvad der hører til af fremvisninger af spændende tiltag og ideer til fornyelse af huset og historiske fortællinger om stedet. Der er helstegt pattegris på menuen, baren er åben for forfriskninger, og alle festlighederne afsluttes med underholdning fra Tørvebisserne.

Programmet byder til en start på rundvisning i forsamlingshuset, lidt fortællinger om stedet og en præsentation af forskellige idéer til at forny huset og bibeholde dets aktive rolle i Hune og omegn. Der er salgsboder med salg af bland andet Hune ”125-års” Dild Akvavit, ”125 års” Havtorn Snaps og støttemærker.

Velkomsten sker ved Formand Laust Dalgaard i selskab med velkomstdrinks til alle, og efterfølgende er der festtale ved lokalt bestyrelsesmedlem Merete Fuglsang Hansen. Der er mulighed for at deltage i tombola, gå en tur i baren og naturligvis nyde den gode stemning og det gode selskab under spisning og den videre underholdning hos Tørvebisserne.

Frivillige har travlt med at shine huset op til Jubilæet. Foto: Privat.

En spændende historie

Det er et historisk interessant hus og et sted, der er af stor betydning for lokalbefolkningen, som skal fejres fredag den 10. juni. Huset blev først taget i brug og startet op i 1896, hvor den første 10 kr. aktie blev tegnet af L. E. Enevoldsen den 19. august samme år. 

Huset er gennem tiden blevet brugt flittigt til stor gavn for lokalbefolkningen. Man kan finde mange spændende informationer om huset og dets virke i arkiverne, der netop vidner om husets store gavn for beboere i området. Tilbage i 1902 var der månedlige bibellæsninger, og der har også været afholdt et aktionærbal for de gifte aktionærer og deres slægtninge.

Springer vi frem til 1935, kan man i arkiverne læse, at den lokale ungdom også gjorde flittigt brug af stedet. Her mødte unge mennesker op i gymnastikkens tegn, hvor et gymnastikhold på 22 unge mænd og kvinder dannede et gymnastikhold.

Gymnastikholdet fra 1935, der gjorde flittigt brug af huset. Arkivmateriale.

Et sted med stor betydning for lokalbefolkningen – også i nutiden 

I dag bliver Hune Forsamlingshus brugt til mange forskellige ting – herunder generalforsamlinger, kurser, folkeafstemninger, yoga, bingo, vinsmagninger, kræmmermarkeder, julefester, ungdomsfester og mange andre ting.

Der laves mad til fællesspisning i GIMLE, som er en støtteforening for Hune Forsamlingshus. Foto: Privat.

Der bliver fortsat lavet nyt tiltag, der skal sikre god brug af huset fremover. For eksempel er en større renovering af huset på tegnebrættet, som man også kan høre mere om til jubilæumsfesten. Derudover har Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune bevilget midler til at etablere et nyt grillområde bag forsamlingshuset. Alle de nye idéer og tiltag kan man høre mere om til jubilæumsfesten.