Johnny Solberg: Hvorfor lytter politikere ikke til medarbejderne?

Johnny Solberg (C) - Medlem af kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune.
Print Friendly, PDF & Email


Af Johnny Solberg, Sønder Skoveng 14, 9460 Brovst
Det Konservative Folkeparti – Jammerbugt Kommune

Alt taler for en ny og samlet tandlægeklinik i Aabybro – ressourcerne, økonomien, rekruttering og fastholdelse, medarbejdernes indspark  – alt sammen for at give vores børn og unge en bedre og mere effektiv tandpleje. Men hvorfor lytter politikerne så ikke?


Det første politiske emne jeg møder her efter sommerferien, er det perfekte eksempel på politikere, der ikke lytter til medarbejdere. I forbindelse med debatten om manglen på tandlæger og den dertilhørende ventetid på over 2 år, har det længe været et ønske fra medarbejdernes side, at samle tandlægeklinikkerne i Jammerbugt Kommune under ét tag. Det er ikke kun set fra et økonomisk synspunkt, men i særdeleshed også ud fra rekruttering og fastholdelse af personalet, der er bidende nødvendigt for at opretholde tandlægeservicen i kommunen.

Medarbejderudvalgene blev derfor spurgt, hvor de mente en ny klinik skulle placeres, for at give bedst mening for borgerne og for personalet. Svaret var klart – hvis den kommunale tandlægepraksis skal have en stabil fremtid, skal der bygges en ny tandlægeklinik i et logistisk samlingspunkt og helst med kort afstand til Aalborg. Blandt andet ud fra disse kriterier, har medarbejderne enstemmig peget på Aabybro som den optimale lokation. 

Jeg erkender blankt at jeg er enig med medarbejderne i denne sag. Jeg ved det giver utilfredshed for nogle borgere, da de får lidt længere til tandlægen. Men hvis alternativet er, at vi ikke kan fastholde medarbejderne – ja så får vi særdeles svært ved at opretholde en acceptabel tandlægestruktur i kommunen. En ventetid på over 2 år, som vi har nu, kan ikke optimeres ved en decentral struktur og lokation.

Den politiske sommerferie er overstået og nu venter endnu et halvt år med debatter, holdninger og forhåbentlig et gennemsigtigt demokrati. Sidste år gik jeg til valg på at borgernes stemme skal høres og vi som politikere, skal blive langt bedre til at glemme gamle politiske ideer, der ikke længere er hverken tidssvarende eller i direkte modstrid med sund fornuft.

Men i referatet fra sidste møde i Børne og Famillieudvalget ses, at Venstre og DF stemmer for en anden placering end medarbejdernes anbefaling. Jeg undrer mig særdeles meget over denne beslutning. Mener partierne, at de er bedrevidende end de medarbejdere, der arbejder på klinikkerne hver dag? Hvorfor vælger partierne overhovedet at spørge medarbejderne, hvis ikke der bliver lyttet til dem alligevel?

Det er ikke ordentlighed!

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn