Jens delte gaver ud til ukrainske børn

Foto: Privat


Jens på otte år har lavet kyllinge-perleplader og solgt dem for at samle ind til børnene i Ukraine.

4.000 kr. er det blevet til fra salget af kyllinge-perleplader, og dem har han brugt på at købe legetøj til børnene i modtagerklassen på Brovst Skole.

-- annonce ---


I går var dagen endelig kommet, hvor en spændt Jens skulle dele gaverne ud til de ukrainske børn.

Til at hjælpe sig var Jens’ mor, Majbrit, med, og da Jens ville sige et par ord til klassen, hjalp den ukrainske lærer, Svetlana, med at oversætte. Herefter delte Jens bamser, tusser, sæbebobler og selvfølgelig perler og perleplader ud – alt sammen pakket i et net med en kyllinge-perleplade på.

Foto: Privat

Som tak for gaven havde alle børn i modtagerklassen tegnet en tegning til Jens. Brovst Skole ville også anerkende Jens’ gestus, og derfor overrakte skoleleder, Rene Gregersen, et gavekort til Jens, – som han med et glimt i øjet – bad om, at Jens brugte på noget andet end perler.

Det var en stolt og glad Jens, der tog fra Brovst Skole. De ukrainske børn var glade for legetøjet, og samtidig meget taknemmelige over Jens’ omtanke for dem og deres situation.  

Kyllinge-perlepladerne

Jens har lavet hele 3.000 perleplader, siden krigen startede i Ukraine – med lidt hjælp fra forældre og venner. Først var planen at samle lidt penge ind til Danmarks Indsamlingen for Ukraine, det greb dog om sig og blev til 24.000 kr.

Herefter fortsatte interessen for Jens’ perleplader, og derfor besluttede han at købe legetøj til børnene, der var kommet til Danmark, for de ekstra penge, der kom ind.

Kyllinge-perlepladerne startede Jens med under første corona-nedlukning, hvor han lavede dem op til påske og hang dem på buske og træer i hans hjemby for at sprede glæde. Dengang lavede han benene røde på kyllingerne, men de er nu skiftet ud til blå for at symbolisere det ukrainske flag.

”Nu holder jeg en pause fra kyllinge-perlepladerne, men næste gang, så bliver benene grønne – for det er håbets farve”, fortæller Jens.

Modtagerklassen på Brovst Skole

På nuværende tidspunkt går 26 ukrainske børn i modtagerklassen i Brovst. Til at undervise børnene er der tilknyttet en dansk og to ukrainske lærere.

Børnene går i skole seks timer om dagen. Aldersmæssigt spænder de over flere årgange. De ældste børn fortsætter skoledagen, når de kommer hjem, hvor de modtager undervisning online fra Ukraine.