Jan Rasmussen: Vi har tiden og rammerne til at fodboldnørde

Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt FC spillere og trænere er faldet hurtigt til i de nye omgivelser i Tyrkiet, hvor både U19 og divisionstrup har muligheden for at gå i dybden med flere facetter af fodboldspillet.

– Den ekstra tid, det varmere vejr og de fysiske rammer giver gode arbejdsbetingelser finpudse spilkoncept og styrke relationerne.Vi er kommet rigtig godt fra land hernede. Vejret er godt og vi er kommet på græs. Hotellet er lækkert og tilbyder alle de faciliteter, vi behøver, i form af bl.a. fitnesscenter samt kold og varmvandsbassin. Beliggenheden er lige ned til stranden og vi har i det hele taget alle muligheder for både træning og restitution, fortæller Jammerbugt FC assistenttræner Jan Rasmussen fra hotellet, hvor restauranten i øvrigt også har et udvalg for enhver smag.


Tirsdag bød udover to træningspas på en lang række spillersamtaler. En uge uden forstyrrelser giver mulighed for fordybelse og for at dyrke andre områder, end det der har været muligt i løbet af vinterens hverdage.

– Vores træninger er ikke bygget op til at skulle være fysisk hårde. Det handler mere om taktiske finjusteringer, organisationen og vores dødbolde. Alt det, der kan være svært i løbet af en iskold vintertræning derhjemme. De ting kommer vi i dybden med her, forklarer Jan Rasmussen, som også sætter pris på den ekstra dimension, der lægges på, i forhold til sammenhold og forståelse trænere og spillere imellem samt divisionstrup og U19 trup imellem.

– Det er en stor fordel, at have spillerne så tæt på. Vi kan evaluere og udvikle på en helt anden måde. Selvom vi også derhjemme bruger meget tid sammen, så har vi her mere koncentreret tid sammen, og kan prioritere ting, vi har svært ved til dagligt. Vi er sammen på en anden måde. Det gælder både trænerteam og spillere, men det gælder også divisionsspillere og U19 spillere, som kommer tættere på hinanden. Det er rigtig fint, fremhæver assistenttræneren.

Selvom der er tid til snak, så trænes der også meget, og derfor er der et stort plus, at der er flere fysioterapeuter med på turen, så musklerne kan blive løsnet. 

– Det er nogle dage, hvor vi er meget på. Men det er godt givet ud at vi på denne måde kan fodboldnørde sammen. Der bliver selvfølgelig også hygget. Eksempelvis spillede jeg mig i dag i semifinalen i vores interne bordtennisturnering, runder Jan Rasmussen af med et smil.

Tidligere på dagen måtte han dog også en tur i bølgen blå med cheftræner Bo Zinck, efter de ved dagens træning tabte en ung mod gammel dyst. Mon ikke det relativt kolde badevand har frisket op, så trænerteamet er klar til flere træninger samt træningskampe på stribe de kommende dage.