Jammerbugts 10. klasser havde karrieredag

Repræsentanter fra de forskellige uddannelsesmuligheder var mødt op for at fortælle 10. klasseeleverne om deres hverdag. Foto: Jammerbugt Kommune

Jammerbugts 10. klasser havde karrieredag

UU Jammerbugt havde arrangeret en dag for kommunens 10. klasser.

-- annonce ---

Her var repræsentanter fra de forskellige uddannelsesmuligheder mødt op for at fortælle 10. klasseeleverne om deres hverdag.

Karrieredagen bød på “paneldebat”, hvor repræsentanterne fra uddannelserne svarede på spørgsmål. De fortalte bl.a. om det sociale liv og trivslen på uddannelsen, om dét at finde læreplads, om fagene, mulighederne og kønsfordelingen på uddannelserne.

Foto: Jammerbugt Kommune

– Vi havde fredag d. 27. januar besøg af nogle fantastiske unge mennesker, der kunne fortælle eleverne fra 10. klasse i Jammerbugt om deres valg af ungdomsuddannelse og om hvorfor deres uddannelse bare er det bedste sted at være, fortæller Marianne Dissing Kragh, som er UU Vejleder hos Jammerbugt Kommune.

Borgmesteren kiggede også forbi arrangementet og holdt en tale til eleverne, hvor han bl.a. kom ind på unges mange muligheder i dag, at der er brug for mange forskellige kompetencer i samfundet, og at det vigtige er, at man bidrager til samfundet ud fra de forudsætninger og ønsker, man har.

Foto: Jammerbugt Kommune

Derudover bød Karrieredagen på “power-dating”, hvor eleverne kunne gå rundt til de forskellige repræsentanter og spørge endnu mere ind til uddannelserne.

– Derefter fik vi besøg af to virksomheder, en voksenlærling og to der har været/er i mesterlære – fantastisk med SÅ mange seje og friske unge mennesker, slutter Marianne.

Noget for dig?

Vidste du for øvrigt, at 10. klasse i Jammerbugt er et samarbejde mellem Fjerritslev og Aabybro Skoler? Du går ’i skole’ tre dage om uge (boglige fag) og så har du to dage, hvor du følger det linjefag, du har valgt.

I år er der Idræt og Sundhed, Fag & Fokus og så Projekt, Håndværk Projekt og Praktik.
Noget for dig? Så kontakt en af de to skoler.

LÆS OGSÅ: Detailbranchen i Jammerbugt Kommune samlet til den årlige inspirationsdag