JammerbugtFC gik ubesejret gennem oprykningsspil

Bo Zinck
Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Lørdag blev et kort men travlt fodboldforår lukket ned med manér på et velbesøgt Sparekassen Vendsyssel Arena.

Ganske vist lyder resultatet 0-0 på papiret måske en anelse kedeligt, men virkeligheden var en anden. Der var nemlig masser på spil i sæsonens sidste runde. Ikke mindst for dagens gæster fra Helsingør, der med point ville sikre sig oprykning til Nordic Bet Ligaen.


For Jammerbugt FC handlede det om at bevare status som ubesejret i foråret oprykningsspil. Begge hold havde succes med hver deres mission. Men det holdt hårdt, ikke mindst for FC Helsingør, der i kampens absolut døende minutter var millimeter fra en gigantisk skuffelse i en dramatisk afslutning.

FC Helsingør var ellers mest på bolden over de 90 minutter, men et velorganiseret hjemmehold sørgede for at holde rækkens førerhold fra de store målchancer. Til gengæld skabte Jammerbugt FC selv flere gode muligheder. Mads Larsen havde et godt frispark, der kom tæt på, mens blandt andre også Sead Gavranovic havde en god mulighed foran mål.

Når gæsterne var lige ved og næsten, opstod situationerne ofte på standarder. Men ingen af holdene, der matchede hinanden godt og leverede en kamp på højt niveau, kunne finde den sidste vej ind til netmaskerne. Men det kom så tæt på, som overhoved muligt.

Jammerbugt FC fik mod kampens afslutning lagt pres på en efterhånden måske lidt nervøs oprykningskandidat og da stadionuret tikkede en sidste runde i denne sæson, holdt alle vejret. Først hamrede Jammerbugt FC’s Simon Jensen bolden på indersiden af stolpen, som rystede i takt med forskrækkede FC Helsingør spiller. Reposten skabte efterfølgende stor uro i feltet og det førte, inden for få sekunder, til fire fem chancer på stribe tæt under mål.

Ind kom bolden trods ihærdige forsøg ikke og så pustede dommeren i fløjten, mens FC Helsingør pustede ud. De kunne nu lade champagnepropperne springe og fejre oprykning, trods hård kamp fra rækkens 2’er, Aarhus Fremad, der længere syd på nægtede at give op og sejrede hele 7-0.

Selv kunne Jammerbugt FC, udover at ønske gæsterne et stort tillykke, med oprejst pande og fremskudt bryst klappe hinanden velfortjent på skuldrene. De blåblusede har leveret et forrygende flot fodboldforår og med en status som ubesejret i et travlt og svært oprykningsspil, kan der ikke bedes om mere. Det lover godt for den kommende sæson.

– Det var en virkelig god afslutning på et godt forår i en god kulisse, og jeg synes, vi fortjener at vinde over en stærk modstander. Det var en lige og godt spillet kamp, og en fair spillet kamp, hvor vi havde de største chancer og de havde mest boldbesiddelse. Jeg synes, det var en kamp på højt niveau, evaluerer Jammerbugt FC cheftræner efter sæsonens sidste kamp. Han var med god grund stolt af sit mandskab.

– Vi lagde os ikke ned. Vi gav alt, hvad vi havde i os. Vi vidste, de var gode, men vi var fast besluttet på ikke at forære noget væk. Vi gav dem kamp til stregen og det var en vild afslutning på kampen, hvor vi har en firedobbelt chance efter at have ramt indersiden af stolpen. Men et stort tillykke til FC Helsingør med en flot oprykning. Det er et godt hold, understreger Bo Zinck anerkendende, velvidende at han selv ligeledes står i spidsen for et af divisionens stærke hold.

Nu skal der restitueres henover sommerens tre ugers fodboldpause, inden en ny spændende sæson venter. Her står flere unge lokale spillere, som har debuteret dette forår, klar til at træde ind for nogle af de mere etablerede kræfter, der nu sendes videre mod karrierens næste skridt højere oppe i de danske fodboldrækker.

Jo, fodboldfremtiden ser lys ud i Jammerbugten. Stort tillykke til oprykkerne FC Helsingør. God sommer og tak for opbakningen!

Jammerbugt FC – FC Helsingør: 0-0 (0-0)

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Simon Jensen, Søren V. Pedersen, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen – Bardhec Bytyqi, Christian Rye, Zander Hyltoft, Sead Gavranovic – Viktor Ahlmann (Max Møller), Morten U. Thomsen.