Jammerbugten igen størst på turisme! Nye tal viser at flest turister valgte at overnatte i Jammerbugt Kommune

Strandhotellet. Foto Visit Jammerbugten
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugten igen størst på turisme! Nye tal viser at flest turister valgte at overnatte i Jammerbugt Kommune

Jammerbugt Kommune har en solid førerposition, og tallene til og med august 2022 viser, at Jammerbugten igen er landsdelens absolut største turistkommune målt på overnatninger. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af overnatninger for perioden januar til og med august 2022, er på 1.452.166. Når der sammenlignes med rekordåret 2019 med 1.385.786 overnatninger på samme tidspunkt, er der tale om en fremgang på knap 5 procent. Efter et par Corona-år, er det især de tyske gæster der er kommet tilbage til de danske feriehuse, der trækker væksten. Desuden er de danske turister loyale i forhold til Jammerbugten, da der også her er en vækst på hele 7 procent i forhold til 2019.

”Det er jo dejligt, at turisterne bliver ved med at besøge os i Jammerbugt hele året rundt, det viser at ferie og oplevelser med familien og venner prioriteres i en økonomisk usikker tid. Turismen er et vigtigt erhverv for vores kommune, da det er med til at holde hjulene i gang på de mange arbejdspladser der er direkte afhængige af, at turisterne vælger os til. Vi er stolte af resultatet, som slår fast, at vi fastholder vores position som den største overnatningskommune i Nordjylland”, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade, som også er formand for Vestkystpartnerskabet. Et strategisk samarbejde mellem 10 kommuner langs den jyske vestkyst.

Den positive udvikling som vi har set de sidste mange år forventes at fortsætte, og der arbejdes for flere midler til markedsføring i Tyskland – for at fastholde en stærk position internationalt, hvilket er afgørende for at vinde kampen om turisterne til fordel for Jammerbugten.

”Indtil videre er det gået rigtigt godt. Den positive udvikling i turismen er fantastisk godt for væksten og beskæftigelsen i hele Jammerbugten. Vi har stor fokus på at hjælpe vores mange turismevirksomheder, både ved opstart af ny virksomhed men også efter de er etableret. Dertil kommer, at vores store eventindsats fortsætter ufortrødent, da vi ved at mange vælger Jammerbugten til for de mange aktiviteter der er hele året rundt. En opgave vores to eventmedarbejdere løser i tæt samarbejde med erhvervslivet i Destination Slettestrand – Thorupstrand og Erhvervsforeningen Destination Blokhus”, siger Anna Oosterhof, der er chef for erhverv og turisme i Jammerbugt Kommune.

Senest er der i efterårsferien med stor succes afholdt Bæredygtighedsfestivalen i Slettestrand og der var et omfattende efterårsprogram i Blokhus, hvor der var stor tilslutning af både feriegæster og endagsturister fra især Aalborg-området.