Jammerbugt spiller hjernen stærk

Aabybro Skole
Aabybro Skole. Foto: Jammerbugtposten.dk

Jammerbugt spiller hjernen stærk

765 elever fra 3 skoler i Jammerbugt Kommune spiller hjernen stærk på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag, fredag den 10. februar 2023. 

-- annonce ---

Fællesskabet og nye veje til læring står i centrum når brikker og brætter for en dag erstatter penalhuse og skolebøger. 

I alt deltager 47.515 elever fra 313 skoler på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag, og det er ny rekord. 

Skolerne får adgang til et særligt materiale – Hjerneforløbet – som inspirerer til aktiviteter på dagen. 

Professor i psykologi, Svend Brinkmann, ønsker alle eleverne en god hjernemotionsdag: 

Det glæder mig, at børn og unge over hele Danmark kigger op fra skærmen, ser hinanden i øjnene og mødes over skakbrættet på Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag. Den form for samvær kan forhåbentlig være et modtræk til den stigende mistrivsel vi desværre oplever i disse år, så jeg glæder mig over, at rekordmange unge, undervisere og skoler motionerer hjernen i år med skoleskak. 

Skoleskak er en del af hverdagen på hver tredje skole i Danmark. Forskning har vist, at skoleskak hjælper de unge til mere ro, koncentration og gør dem bedre til matematik (Skoleskak.dk/dokumentation). 

Helle Larsen, viceskoleleder, Biersted Skole: 

Vi har på Biersted Skole tradition for at afholde Skolernes Skakdag fredagen før vinterferien. Arrangementet giver, ud over alle de åbenlyse fordele ved skoleskak, god mulighed for at bygge bro mellem eleverne i skolens ASF-afdeling og hovedskolen. 

I Jammerbugt Kommune deltager 765 elever fra Aabybro Skole, Biersted Skole og Skolecenter Jetsmark i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag 2023. 

Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag 2023 arrangeres af skoler landet over i samarbejde med Dansk Skoleskak, Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond.

OM DANSK SKOLESKAK 

Dansk Skoleskak hjælper børn og unge med at spille hjernen stærk og udvikle sig fagligt, socialt og mentalt via skoleskak. Dansk Skoleskak er startet i 1960 af skoleledere, -lærere og -elever. Dansk Skoleskak har den nationale kompetence inden for skoleskak og rådgiver kommuner og skoler i at anvende skoleskak som systematisk læringsmetode bl.a. via det evidensbaserede læringsprogram, SKAK+MAT®, hvis læringseffekter er undersøgt og formidlet internationalt eller SFA – Skoleskak For Alle® målrettet elever med ADHD, autisme og indlæringsudfordringer. 

Dansk Skoleskak står bag Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag®, Skoleskaklærer-uddannelsen® og Skakshoppen.dk, der forsyner skoler og elever med skakmaterialer.

LÆS OGSÅ: Signe og Jesper har samlet deres familie i Pandrup