Jammerbugt Kulturuge skydes i gang med gadeshow, koncert og kunstudstilling

Den musikalske pigetrio bestående af Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper, som optræder med den gamle sangskat i Kultur- & Erhvervscenter Jammerbugt til åbningen af Kulturugen.


Kulturugen i Jammerbugt Kommune bliver skudt i gang hen over weekenden fredag 30. september med gadeshow og lørdag 1. oktober med officiel åbning med koncert og kunstudstilling.

Fredag 30. september kan du i forbindelse med Jammerbugt Kommunes kulturuge opleve et gadeshow i Fjerritslev kl. 14 og i Brovst kl. 16, og lørdag 1. oktober kommer gadeshowet til Pandrup kl. 10 og Aabybro kl. 12. Kulturugens Gadeshow præsenteres i samarbejde med handelsstandsforeningerne i de fire største handelsbyer og Jammerbugt Kulturskole, og der er underholdning for hele familien med gøgl, løjer, musik og sang.

-- annonce ---


Lørdag 1. oktober om eftermiddagen er der så officiel åbning i Kultur- & Erhvervscenter Jammerbugt. Det foregår med Sara Grabow og Den Danske Sangskat. Inden koncerten kan man opleve fernisering på kunstudstilling med Malerklubben Regnbuen og åbningstale med formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen.

Det er anden gang, at Jammerbugt Kulturuge løber af stablen, og formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Helle Bak Andreasen, fortæller, at kulturugen er iværksat for at give borgerne gode, spændende og lærerige kunst- og kulturoplevelser. 

”Kulturugen afvikles i samarbejde med de kulturelle ildsjæle, og vi er meget glade for den store opbakning, der er til kulturugen. ”Kulturen Rykker Ud” er et koncept, hvor de lokale kulturaktører får mulighed for at præsentere professionel kultur for deres publikum uden at skulle betale så meget for det, da vi, Jammerbugt Kommune, sørger for at booke nogle gode navne, som kulturforeningerne kan tage imod. ”Kulturen Rykker Ud” giver kvalitetskultur til borgere i alle dele af Jammerbugt Kommune, og netop dét ligger os meget på sinde”, fortæller Helle Bak Andreasen.

I år er der, som noget nyt, aktivitetsidéer til børnene i skolernes SFO’er. Næstformand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget, Kiki Bach, glæder sig over, at kulturugen præsenterer kultur for alle aldre, og at børnene i 2022 også er i fokus med børneteater, gadeshow og aktivitetsidéer til SFO’er. 

”For os er det vigtigt, at børn, allerede fra de er helt små, præsenteres for kunst og kultur, da det giver dem skønne oplevelser og er med til at danne dem, og forhåbentlig kan de også senere i livet få oplevelser gennem kunst og kultur”, siger Kiki Bach.

Du kan se alle Jammerbugt Kulturuges mange arrangementer på www.kulturblad.dk.