Jammerbugt Kommune med i kommunalt samarbejde om tiltag for de ledige

Morten Klessen (A), Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

I går mødtes udvalgsformændene fra de vendsysselske kommuner – Jammerbugt, Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring – for at drøfte tiltag i forhold til ledige og for at aftale flere muligheder for samarbejde mellem kommunerne.

Jobcentrene har ekstra travlt i disse dage med at rådgive borgere, der mister deres arbejde, og virksomheder der står over for et svært valg – at beholde medarbejdere eller afskedige dem. 


”Vi står alle i den samme situation, og derfor giver det god mening, at vi deler ud af vores erfaringer og hjælper hinanden. Heldigvis kan vi se, at der bliver taget godt hånd om det stigende antal ledige i vores fire kommuner. Jobcentrene gør alt for at hjælpe de ledige i den situation, de nu står i. Ud over at hjælpe de ledige, så rådgiver jobcentrene virksomhederne og opsøger ledige, der kan have behov for det”, forklarer udvalgsformand for beskæftigelsesområdet i Jammerbugt Kommune, Morten Klessen, i en pressemeddelelse.

På mødet blev det aftalt optimere samarbejdet om fælles jobbanker at udarbejde fælles vejledninger til medarbejdere og borgere og generelt fortsætte den nødvendige vidensdeling og sparring på området. 

Virksomhederne skal benytte hjælpepakkerne
På mødet blev de fire udvalgsformænd enige om, hvor vigtigt det er, at virksomhederne benytter sig af regeringens hjælpepakker, der skal sikre det danske erhvervsliv.

”Vi vil på det kraftigste opfordre virksomhederne til at anvende regeringens hjælpepakker fremfor at sende medarbejderne hjem. Jeg mener, at virksomhederne bør vise samfundssind og i størst mulig udstrækning holde på deres medarbejdere i denne krisesituation. For mange virksomheder er der rent faktisk hjælp at hente”, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring, Thomas Klimek.

Kommunernes erhvervskontorer står klar til at rådgive virksomhederne
Ud over hjælp og rådgivning fra jobcentrene, er der også rådgivning at hente hos erhvervskontorerne i de fire kommuner. De kan hjælpe virksomhederne med at få overblik over mulighederne for tilskud, garanti eller likviditets- og finansieringsmuligheder.

Desuden peger udvalgsformændene på mulighederne for at efteruddanne og opkvalificere medarbejderne i denne tid.

De fire kommuner har i flere år samarbejdet om beskæftigelsesindsatsen, hvor fokus er på videndeling, samarbejde og fælles projekttiltag.