Jammerbugt Kommune inviterer til Lungedag 2022 i Sundhedshuset i Brovst

Foto: Jammerbugtposten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Lungedagen 2022: Få målt din lungefunktion og få en snak med en sygeplejerske og en rygestopvejleder

Over hele landet bliver Lungedagen 2022 afholdt onsdag 16. november. Dagen bliver også markeret i Jammerbugt Kommune, som tilbyder, at du kan få målt din lungefunktion og få en snak med en sygeplejerske og en rygestopvejleder.

Ifølge Lungeforeningen lever omkring 700.000 danskere med en lungesygdom – men der er alt for mange, der ikke selv ved det. Symptomer som hoste, åndenød, slim kan nemlig forveksles med f.eks. dårlig form eller alderdom.

I samarbejde med sundhedsprofessionelle og frivillige arrangerer Lungeforeningen hvert år i november Lungedagen. I år afholdes Lungedagen onsdag 16. november 2022. Dagen byder på arrangementer rundt om i hele landet, hvor du bl.a. kan få målt din lungefunktion eller få en snak om rygestop.

Lungedag 2022 i Jammerbugt Kommune

Jammerbugt Kommune inviterer til Lungedag 2022 i Sundhedshuset i Brovst onsdag 16. november 2022 kl. 9-12 og kl. 13-17.

Her kan du få tjekket din lungefunktion, hvis du f.eks.:

  • er fyldt 35 år og er ryger eller har røget,
  • arbejder eller har arbejdet i røg eller et støvfyldt miljø, eller
  • har haft hoste eller andre luftvejsgener i mere end tre måneder.

Personalet står klar til at teste lungefunktioner, og der er også mulighed for at få en snak med en sygeplejerske og en rygestopvejleder. Der kan forventes lidt ventetid på dagen, men der er kaffe på kanden.

Over 5000 danskere får på landsplan, ifølge Lungeforeningen, målt deres lungefunktion til den årlige lungedag. 19-20% af de 5000 personer opfordres som følge af målingen til at gå til egen læge pga. en ukendt nedsat lungefunktion.