Jammerbugt Kommune hjælper minkavlere med at skabe overblik

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

I den svære og uvisse tid minkavlerne står i, bistår Jammerbugt Kommune minkavlerne med hjælp og overblik. Det sker blandt andet ved at formidle 1-1 hjælp og skabe overblik over vejledningsmuligheder til alle minkavlere i kommunen.

I den nye, hektiske virkelighed skal der træffes mange, svære beslutninger, og for mange minkavlere kan det være en hjælp at snakke med nogen om de valg, der skal træffes og om fremtiden.


Der er lavet mange støttemuligheder og vejledninger til minkavlerne, og de kan være svære at bevare det fulde overblik over. Derfor sender Jammerbugt Kommune et brev til samtlige minkavlere i kommunen med et overblik over de støttemuligheder og vejledninger, der de tilbydes både lokalt, regionalt og nationalt.

”Coronakrisen rammer i denne tid særligt hårdt hos minkavlerne. Minkavl har gennem årtier været et væsentligt erhverv og en del af Jammerbugt Kommunes identitet. Nu er erhvervet blevet frataget deres levebrød og livsværk. Fra Jammerbugt Kommunes side støtter vi op og hjælper erhvervet både politisk og fra administrationen, og vi opfordrer minikavlerne til at gøre brug af al den hjælp de tilbydes fra lokal, regional og national side”, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Indhold i brevet
Brevet til minkavlerne indeholder blandt andet en oversigt over relevante hjælpemuligheder hos Jammerbugt Kommune. F.eks. hjælp fra erhvervskontoret Vækst Jammerbugt, Jobcenter Jammerbugt og myndighedsafdelingen.

Dertil er de regionale tilbud listet op om hjælp fra blandt andet LandboNord, Erhvervshus Nordjylland og regionen. Ligesom tilbud fra de statslige myndigheder og nyttige links til mere information er med i brevet.

Jammerbugt Kommune har tidligere sendt brev til ramte erhverv under coronakrisen. Tilbage i foråret, da corona ramte landet, modtog alle virksomheder i kommunen et brev med hjælp og vejledning. Det blev taget godt imod, og med brevet til minkavlerne ønsker Jammerbugt Kommune nu at yde samme service over for minkerhvervet.