Jammerbugt Kommune har stor succes med at hjælpe medarbejdere og virksomheder gennem sygdomsforløb sammen

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt Kommune har stor succes med at hjælpe medarbejdere og virksomheder gennem sygdomsforløb sammen

Har du som virksomhed en medarbejder, der er bosiddende i Jammerbugt Kommune, og som er ramt af sygdom eller helbredsmæssige problemer, der gør det svært at klare jobbet? Så kan Jobcenter Jammerbugt hjælpe.

Jobcenter Jammerbugt har en særlig indsats, der har til formål at hjælpe virksomheder og medarbejdere, der bliver ramt af sygdom eller helbredsmæssige problemer, der går ud over deres evne til at varetage jobbet. Indsatsen gør, at virksomhederne får mulighed for at beholde arbejdskraften i deres virksomhed – og medarbejderen får mulighed for at undgå et sygedagpengeforløb og i stedet forblive i sit job.

”Gennem indsatsen i Jobcenter Jammerbugt får virksomhederne og medarbejderne en hurtig og effektiv hjælp, som kan betyde, at man undgår en sygemelding, eller at man hurtigere kan genoptage sit job helt eller delvist efter at have været sygemeldt. På den måde kan virksomhederne fastholde medarbejdernes værdifulde arbejdskraft og kompetencer, og medarbejderen kan forblive i sit job ved at få den hjælp og vejledning, der er brug for i sådan en situation”, udtaler formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune, Diane Aarestrup.

Indsatsen har så stor succes, at 132 medarbejdere har kunnet fortsætte i deres job i 2021 i stedet for at komme i et sygedagpengeforløb. Tallet for 2022 lyder pr. november på 139 medarbejdere.

En bred vifte af tilbud

Jobcenter Jammerbugt tilbyder at komme ud i virksomheden til en samtale, hvor den konkrete indsats kan aftales nærmere. I samarbejde med virksomheden og medarbejderen hjælper jobcentret med at lave en handlingsplan for, hvordan medarbejderen kan støttes til at undgå en sygemelding eller til at komme tilbage på arbejdet igen. Planen kan f.eks. indeholde timetal, opgaver, behov for særlig støtte osv.

”Det er en forebyggende indsats, hvor potentielle sygedagpengemodtagere ikke bliver sygemeldte, men i stedet får hjælp, der kan bestå af psykologsamtaler, træning, hjælpemidler som f.eks. personlig assistance, mentorordning samt råd og vejledning om ergonomi, indretning af arbejdsplads, arbejdsredskaber, omskoling osv. Indsatsen er til for den enkelte medarbejder, som får mulighed for at beholde sit job med den rette støtte, ligesom virksomhederne også får et godt udbytte – nemlig mulighed for at beholde medarbejderen og medarbejderens kompetencer”, forklarer Per Sigsgaard, som er afdelingsleder i Job- og Uddannelsesteamet i Jobcenter Jammerbugt.

Alle virksomheder der ønsker råd og vejledning i forbindelse med en medarbejder, som er bosiddende i Jammerbugt Kommune, og som er ramt af sygdom eller helbredsmæssige problemer, er velkommen til at kontakte Virksomhedskonsulent Tove Thorsen, tlf. 4191 2768 eller Virksomhedskonsulent Heidi Landgrebe, tlf. 4191 1954.

Har man lyst til blot at høre mere om, hvilke muligheder Jobcenter Jammerbugt tilbyder virksomhederne i forhold til forebyggelse af sygdom og genoptagelse af arbejde efter sygemeldinger, er man også altid velkommen til at tage kontakt.