Jammerbugt inviterer til strandrensning med åben pølsevogn

Foto: Jammerbugtposten.dk.
Print Friendly, PDF & Email

Jammerbugt inviterer til strandrensning med åben pølsevogn

Efter en krævende vintersæson inviteres alle strandelskere lørdag d. 16. marts en tur i sandet langs strandene i Jammerbugt Kommune. På programmet er en traditionel strandrensning med afsluttende pølsevogns-menu.

Lørdag d.16. marts er der mulighed for en strandtur med både formål og forplejning. Kl. 10-13 inviterer Jammerbugt Kommune nemlig til strandrensning og åben pølsevogn.

En strandrensning om foråret er ikke nogen ny opfindelse, men i år er der særlig god grund til at sætte et festligt punktum for vintersæsonen og invitere alle til at medvirke til en strandrensning påpeger borgmester Mogens Christen Gade:

”At gå stranden efter til sommersæsonen er en god tradition, som jeg selv husker fra min spejdertid. Det er en fin anledning til at mødes i smukke omgivelser med et godt formål. I år tænker jeg desuden, at vi vil nyde synet af de rene strande ekstra meget, når vi tænker små tre måneder tilbage og husker, hvordan de så ud da”.

Strandrensningsdagen er sponsoreret af Mærsk, som påskønnelse af den frivillige indsats der særligt i juledagene men også herefter har været med til at bringe strandområderne i Jammerbugt Kommune tilbage til deres sædvanlige fine standard.

Flere strandkasser og uændret antal bookninger

Strandene i Jammerbugt Kommune holdes som altid løbende rene – en opgave, der i dag ikke adskiller sig væsentligt fra sidste forår, oplyser chef for Vej og Park i Jammerbugt Kommune, Flemming Kjeldgaard Larsen.

”Den eneste forandring ovenpå vinterens container-historie er faktisk nogle ekstra strandkasser, fordi vi opdagede, at der godt kunne bruges lidt flere, så de strandgæster, som hjælper os med at holde stranden ren, ikke skal gå alt for langt, med det de finder,” fortæller han.

Der er heller ingen ændringer at spore i interessen for et weekend- eller ferieophold i Jammerbugt Kommune, oplyser Erhvervs- og turistchef, Mette Greisen Damsgaard.

”Vi oplever en uændret efterspørgsel på de mange gode overnatningsmuligheder i Jammerbugt Kommunes i form af bookninger, så vi forventer en rigtig fin sommersæson,” lyder meldingen.

Strandrensning d. 16. marts

 • Strandrensningen løber af stablen fra kl.10 til 13, og udgår fra fire samlingspunkter ved nedkørslerne til:
  • Thorup Strand
  • Slettestrand
  • Rødhus Klit Strand
  • Saltum Strand
 • Alle, der har lyst til at give en hånd i arbejdet med at gøre stranden forårsklar inviteres til at møde op kl.10 ved et af samlingspunkterne. Herefter fordeles de fremmødte på det aktuelle strandstykke.
 • Kl. 12 åbner pølsevognene på de fire udgangs-spots, hvor der serveres en pølse med brød og sodavand pr. fremmødt.
 • Udover selve arrangementet sponsorerer Mærsk et mindre støttebeløb til de foreninger (folkeoplysende), som stiller med minimum 15 mand på strandrensningsdagen. Foreningerne har modtaget en særskilt invitation. De kystnære lokalsamfund i kommunen modtager også et støttebeløb.