Jammerbugt forbedrer sig markant på erhvervsvenlighed. Udmønter det sig i jobs til højtuddannede?

Tilflytter Simon Bau vil gerne arbejde for vækst og udvikling i Jammerbugt kommune.


Jammerbugt forbedrer sig markant på erhvervsvenlighed. Udmønter det sig i jobs til højtuddannede?

Jammerbugt Kommune er blandt højdespringerne i 2022 udgaven af Dansk Industris årlige måling af lokal erhvervsvenlighed. Særligt på området Kvalificeret Arbejdskraft, stryger kommunen op ad listen. Samtidig viser flere undersøgelser at ansættelse af en højtuddannet skaber vækst – særligt i små og mellemstore virksomheder. Men betyder det et øget jobudbud for højtuddannede i kommunen? 

-- annonce ---


Det har Nørhalne bosiddende Simon Bau, jobsøgende med en lang videregående uddannelse, svært ved at svare ja til:

  • Jeg er enormt glad for at se at Jammerbugt Kommune har fokus på kvalificeret arbejdskraft og erhvervsvenlighed. Men jeg fornemmer ikke helt at jobudbuddet følger med for os højtuddannede. Hver uge følger jeg med i antallet af relevante, nye jobs, og jeg har svært ved at se en udvikling. Samtidig har jeg haft kontakt til mange lokale virksomheder, men uden held ift. at få drukket den famøse koppe kaffe sammen, fortæller Simon Bau. 

Som ledig akademiker, flyttede Københavneren Simon og hans kæreste “hjem” til Jammerbugt kommune for tre år siden, netop for at finde villa, volvo og vovse – men først og fremmest et lokalt job. Det sidste uden held: 

  • “I bund og grund handler min frustration blot om at jeg enormt gerne vil bidrage her i kommunen. Tage del i den gode udvikling kommunen er inde i, og hjælpe med at sætte skub i væksten. Derfor håber jeg at vores lokale virksomheder i højere grad er åbne over for højtuddannet arbejdskraft end hidtil”, lyder det optimistisk fra Simon Bau. 

Simon er uddannet indenfor kommunikation, markedsføring og projektledelse, og håber at flere virksomheder vil tage en kop kaffe med ham, såvel som andre lokale højtuddannede.