Jammerbugt FC tyvstarter foråret i dag med udsat kamp mod Næsby

Bo Zinck
Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC

Jammerbugt FC får lørdag lov at tyvstarte foråret, når Næsby Boldklub kommer til Nordjylland for at spille en af efterårets tre udsatte corona-kampe.

Jammerbugt FC havde spillet sig forrygende gennem efteråret, da en status som ubesejret efter 10 runder blev stoppet af Covid-19 nedlukning. Det betød også, at positionen på tabellens 1. plads ikke kunne holdes, da de øvrige hold kunne spille videre om point.

-- annonce ---


Nu har Jammerbugt FC tre kampe i hånden og ligger således tidligt ud dette forår, hvor 1. pladsen skal forsøges generobres. Det kræver en sejr lørdag.

Den lange vinterpause har dog gjort det mere end svært at fastholde det gode momentum, men at dømme ud fra forberedelsernes træningskampe, lader kampformen dog til at være intakt, nu hvor foråret fløjtes i gang.

Mod gode modstandere er der leveret gode præstationer og hentet fornuftige resultater. Senest i opstartens sidste formtest, hvor det blev til hele 7-1 over divisionskollegaerne fra Brabrand.

Nu gælder det dog point. Det er og bliver en anden sag. Men der meldes klar i den blå lejr, hvor både kaptajn og cheftræner er både fortrøstningsfulde og ydmyge, inden det går løs mod Næsby.

– Det tanker selvfølgelig selvtillid at lave syv mål. Jeg synes, vi ser fysisk fine ud og vi har en god bredde. Så jeg synes, vi ser gode ud. Vi føler os klar til premieren, men vi skal fortsat arbejde hårdt. Næsby er et rigtig godt fodboldhold, som vi ser frem til at møde. Vi er klar, understreger cheftræner, Bo Zinck, bestemt og målrettet.

Hos lørdagens modstander Næsby, der er overvintret på en 12. plads i tabellen, melder man også om en godkendt sæsonopstart. Men selvom Jammerbugt FC får sin sag for, hvilket i øvrigt er tilfældet runde efter runde i en stærk 2. division, så er troen på sejr stor i den blå Jammerbugt FC lejr – også selvom premierekampe altid er en uforudsigelig størrelse.

– Vi føler os klar. Det ser fint ud og vi tager selvtillid med fra træningskampene. Men vi skal være på dupperne mod et stærkt Næsby hold, hvis vi skal hente de tre point. Vi glæder os helt vildt. Det er altid fedt at komme i gang med turneringen. Premieren har det med at blive en lidt mærkelig start, hvor kampen lige skal sætte sig, og hvor alt ikke lige vil sidde i skabet, forklarer Christian Rye, som trods det uforudsigelige element er helt på linje med sin cheftræner.

– Men kommer vi med vores udtryk, skal vi nok skabe chancer, og er vi der, som vi skal være, har vi troen på, at vi kan lykkes. Udover meter i benene tager vi også meget andet positivt med fra træningskampene og jeg synes, vi har et godt udgangspunkt for premieren. Vi har nogle kampe i baghånden og det er selvfølgelig vigtigt at komme godt fra start. Vi skal bruge de kampe til vores fordel. Og så er det jo dejligt, vi får lov at starte tidligere. Den her lange vinter opstart er altid lidt træls, smiler anfører Christian Rye. Nu kan han og holdkammeraterne glæde sig over, at ventetiden er forbi.

Der er kick off lørdag d. 27. februar kl. 13.00 hjemme i Jammerbugten. Selvom du ikke kan følge slagets gang fra sidelinjen, kan du stadig se med, når den blå bølge ruller. Med et Ekstra Bladet+ abonnement har du nemlig mulighed for at se Jammerbugt FC’s 2. divisionskampe live online.

Du kan også støtte fra distancen via en støttebillet. Den mulighed kan du læse mere om her: https://jammerbugtfc.dk/bak-op-fra-distancen-med-en-stoettebillet/