Jammerbugt FC tabte slaget mod Aarhus Fremad i felterne

Print Friendly, PDF & Email

Ofte denne sæson har de blåblusede stået tilbage efter en kamp med blot et enkelt point og følt, der burde ligge tre sækken. Spillet har været til mere. Søndag var følelsen en anden.

Her var sækken tom og det samme var følelsen. Aarhus Fremad havde vundet 2-0 på Sparekassen Vendsyssel Arena og Jammerbugt FC havde ikke leveret. I hvert fald ikke i felterne.

Egentlig havde spillet mellem de to felter været udmærket, ganske som i de øvrige kampe i sæsonen. Men denne gang stod man ikke og kiggede tilbage på 90 minutters stolpe ud og lige-ved-og-næsten. Ganske vist var det rækkens absolut bedste forsvar, der gæstede Sparekassen Vendsyssel Arena, men at man stort set ikke havde truet Aarhus defensiven, sådan for alvor, skuffede.

På et helt vindstille Sparekassen Vendsyssel Arena startede det ellers som en meget jævnbyrdig dyst. I kampens første kvarter lyste det ud af de to hold, at der var tale om gensidig respekt, og spillet blev til tider afventende uden den store risiko. Som holdende blev spillet varme steg intensiteten og kampen åbnede stille og roligt mere op, men det var gæsterne, som tog initiativet.

Halvvejs gennem 1. halvleg havde gæsterne fået presset hjemmeholdet tilbage på banen og trods det, at der ikke opstod mange chancer, så blev gæsterne belønnet for sit spilovertag. Efter 26 minutters spil fik Aarhus Fremad således tilkendt et straffespark. Det blev eksekveret med stor sikkerhed, og så det endnu sværere ud mod et velorganiseret Aarhus mandskab.

0-1 nede forsøgte Jammerbugt FC at bide igen, men når spillet nåede feltet blev det tandløst. Bardhec Bytyqi havde et forsøg i sidenettet kort før pausefløjtet, og det var det tætteste vi blåblusede kom på en udligning i de første 45 minutter – ja, faktisk hele kampen.

2. halvleg startede ellers fint. Det var som om det blev lidt bedre. Jammerbugt FC kom længere frem på banen, men de chancer, der kom, var fra distancen og kun meget få ramte indenfor målrammen. Det blev mest til spil rundt om feltet i søgen på en åbning, og når bolden endelig fandt vej til feltet, blev den ikke søgt nok af de blå.

I stedet satte Aarhus Fremad efter godt en times spil en hurtig omstilling sammen og lukkede opgøret med målet til 0-2. Herfra var vejen tilbage i opgøret for lang, ikke mindst fordi den direkte rute mod mål for længst var lukket ned af gæsterne. Aarhus Fremad kørte sejren hjem og kunne lægge endnu tre point til samlingen i toppen af rækken. For Jammerbugt FC var det status quo længere nede i tabellen.

Inden opgøret var Jammerbugt FC så småt begyndt at være presset på pointhøsten, hvor for mange uafgjorte ikke har flyttet nok. Den situation er naturligt kun forværret efter søndagens nederlag. Altså skal der andre boller på suppen og ikke mindst flere bolde i feltet, hvis bekymring skal vendes til begejstring, og pointene rulle ind med den blå bølge.

Næste runde sender Jammerbugt FC mod det Sønderjyske, hvor der nu skal point med hjem fra opgøret mod FC Sydvest. Top 6 er fortsat indenfor rækkevidde, men toppen af rækken begynder at distancere sig. Heriblandt også søndagens overmænd, Aarhus Fremad.

Jammerbugt FC – Aarhus Fremad: 0-2 (0-1)
26’ 0-1 Christian Nissen, Aarhus Fremad
61’ 0-2 Malthe Dahl Overgaard, Aarhus Fremad

Jammerbugt FC: Emil Kobberup – Glenn Rask, Nikolaj Lyngø, Søren V. Pedersen, Mads Larsen – Sead Gavranovic (Bayan Fenwick), Christian Rye, Zander Hyltoft, Bardhec Bytyqi, Sonny Jakobsen (Viktor Ahlmann), Morten U. Thomsen.