Jammerbugt FC stensikker sejr over rækkens nummer 2

Print Friendly, PDF & Email

Det var en stor sejr for Jammerbugt FC, da holdet efter 90 minutters hæsblæsende topkamp mod BK Frem kunne svinge armene over hovedet og fejre tre velfortjente point, og med smil på læben kaste et blik på måltavlen, der afslørede en stensikker 5-2 sejr.

Der var ellers lagt op til en særdeles jævnbyrdig dyst mellem rækkens nummer et og to, de to eneste ubesejrede mandskaber i denne sæson. Og det blev også en tæt og intens kamp på mange måder, men i sidste ende, og i kampens mange facetter, viste Jammerbugt FC sig ganske enkelt bare at være bedst på dagen.

Man kunne fristes til at sige, at den blå bølge blev båret frem af en strid vestenvind, som strøg ind tværs over banen, men det var helt og aldeles spillernes egen fortjeneste. Med hårdt arbejde, kvalitet og holdånd cementerede de blåblusede førerpositionen i rækken, også selvom det faktisk var gæsterne, der først fik nettet til at blafre.

Det var Frems første chance og den kom på en omstilling efter de første 10 minutter, hvor Jammerbugt FC ellers var startet godt. Scoringen slog da heller ikke hjemmeholdet ud, og allerede 10 minutter senere slog Jammerbugt FC tilbage.

Et godt angreb endte i feltet hos Sead Gavranovic, som i sit forsøg på at komme på skudhold blev nedlagt og fik straffespark. Det omsatte anfører Christian Rye på vanlig sikker vis til et udlignende mål.

Jammerbugt FC satte sig mere og mere på tingene og dominerede topkampen mod et ellers velspillende Valby-mandskab. Og med ca. 10 minutter til pause var Sead Gavranovic igen på spil. Et fladt indlæg fra Mads Larsen blev fra kanten af feltet sendt cool i nettet til 2-1. Jammerbugt FC havde taget føringen med intentioner om at holde fast i den.

Jammerbugt FC spillerne fortsatte således med samme kraft og få minutter senere var det Glenn Rask i oplæggerens rolle. Højrebacken fandt angriber Viktor Ahlmann lige uden for feltet og herfra sendte han den i det lange hjørne til 3-1.

Dermed kunne Jammerbugt FC gå til pause med en solid føring, men langt fra færdigt arbejde. Der blev dog ingen slinger i valsen. De blå kom ud til 2. halvleg med stor determination og efter kun 20 sekunders spil var Bardhec Bytyqi tæt på at øge føringen yderligere.

Ti minutter senere skabte Bardhec igen en stor chance, men Frem keeperen fik i fuld længde viftet afslutningen til hjørne. Hjørnesparket dumpede ned for fødderne af Nikolaj Lyngø, der beslutsomt og fart sendte bolden i en blød bue over forsvar og målmand, og kunne se den banke ind i krydset i det lange hjørne. Bang, 4-1.

Kampen virkede lukket, men Frem havde ikke givet op, og da et indlæg fra gæsterne blev fanget af den stærke vind og snød keeper Marcus B. Sørensen, slog gæsterne til og reducerede til 4-2.

Det blev dog ikke farligt for alvor. Jammerbugt FC fortsatte sin dominans. Bardhec blev på ny pareret af gæsternes keeper. Storvang fulgte op og sendte returen på en Frem hånd i feltet. Det resulterede i en udvisning til gæsterne og endnu et straffe til hjemmeholdet. Christian Rye stod klar igen og sørgede sikkert for at slå sejren endeligt fast til slutresultatet 5-2.

En imponerende holdpræstation var fuldendt og førstepladsen cementeret mod nærmeste konkurrent. Det var en stor sejr mod et stærkt og sympatisk Frem mandskab, der måtte lide sæsonens første nederlag.

Nu skal en velfortjent og flot sejr nydes. Men mandag skal armene ned igen. Arbejdshandskerne skal på. Jammerbugt FC går fra topbrag til pokalbrag. Her er der ingen pauser. Nu gælder det Thisted FC på udebane.

Jammerbugt FC – BK Frem: 5-2 (3-1)
09’ 0-1 Lucas Balck, BK Frem
30’ 1-1 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)
35’ 2-1 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC
38’ 3-1 Viktor Ahlmann, Jammerbugt FC
56’ 4-1 Nikolaj Lyngø, Jammerbugt FC
61’ 4-2 Andreas Kiel Smed, BK Frem
65’ 5-2 Christian Rye, Jammerbugt FC (straffespark)

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Glenn Rask (Simon Jensen), Nikolaj Lyngø, Søren V. Pedersen, Mads Larsen (Magnus Nielsen) – Bardhec Bytyqi (Emil A. Nielsen), Christian Rye, Issah Salou, Sead Gavranovic – Max Møller (Morten U. Thomsen), Viktor Ahlmann (Lasse Storvang). Ikke benyttet: Elie Gindo.