Jammerbugt FC sender Zander op i rækkerne

Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Når sidste fløjt lyder i denne sæson, takker Zander Hyltoft af efter en række forrygende sæsoner i den blå trøje. Den energiske midtbanespiller er blevet belønnet for sine præstationer med i skifte op i rækkerne, hvor der venter fodbold på fuld tid i Vendsyssel FF, fortæller Jammerbugtfc.dk

Sportslig er det både et stort tab på banen nu og her, men samtidig i et bredere perspektiv en stor sejr endnu engang at have udviklet en spiller til højere niveau. Noget som med tiden er blevet en central del af Jammerbugt FC’s dna. Derfor er det for Jammerbugt FC cheftræner Bo Zinck også først og fremmest en succeshistorie.


– Det er en af de situationer, hvor jeg græder med det ene øje og smiler med det andet. Zander er jo en rigtig god case på den måde, at han nu har været hos os nogle år, hvor han virkelig har udviklet sig progressivt. Han er en stor profil for os og jeg er stolt af, at vi kan sende sådan en dygtig spiller videre op i 1. division. Det vidner om det gode arbejde, vi udfører som klub og det gode arbejde Zander selv har leveret, forklarer Bo Zinck og supplerer.

– Vi mister en stor kapacitet både på og udenfor banen. Zander driver både træninger og kampe. Men jeg mener, det er naturligt, at han, med den udvikling han har gennemgået, nu skal spille på fuld tid. Vi har haft nogle gode år sammen og har været utroligt glade for samarbejdet. Det er en fantastisk spiller og en glædelig nyhed, og så er skiftet sket i et rigtig godt samarbejde med Vendsyssel FF.

Et svært farvel, men et nemt valg

Selv står Zander også med lidt blandede følelser over at skulle sige farvel til en klub og en tid, som har betydet meget for ham. Men at det må være sådan, er han ikke i tvivl om, og det skal en sportsmand så ambitiøs som Zander Hyltoft heller ikke være. Det er en stor og velfortjent mulighed.

– Jeg stod først med en ambivalent følelse i kroppen. Jeg ved, jeg kommer til at savne drengene, trænerteamet og vores sammenhold helt vildt, men på den anden side, er det en mulighed, jeg absolut ikke kan eller vil sige nej til, så derfor skulle jeg ikke rigtigt gøre mig de store overvejelser. Men min tid i Jammerbugt FC har med garanti været den bedste, jeg har haft. Det gælder både min egen udvikling og på det personlige plan, understreger Zander, som dog indrømmer, at han var i tvivl, om Jammerbugt FC var det rigtige for ham i første omgang.

– Til at starte med vidste jeg ikke helt, hvad jeg gik ind til, da jeg sagde ja til Jammerbugt FC. I mine ungdomsår havde jeg på ingen måde regnet med, at det var et sted, jeg skulle spille, for vi har haft vores kampe i ungdomsårene, da jeg spillede i Hobro IK og det var sjældent kønt. Der var bestemt ikke nogle af de drenge, jeg skulle spille på hold med, og jeg ved, de tænkte det samme om mig, lyder det med et bredt smil fra Zander Hyltoft, som endte med at blive klogere, og det gjorde hans nye holdkammerater i øvrigt også.

– Jeg blev hurtigt klogere. Jeg blev mødt af nogle fantastiske drenge og et trænerteam, som tog rigtigt godt imod mig. Derudover har jeg virkelig nydt min tid i klubben og det er folkene i og omkring den en kæmpe del af. Der bliver altid hjulpet til med et smil, sørget for at vi får, hvad vi mangler, og bakket op i de hårde situationer, når det er nødvendigt.

Nu handler det for Zander om at få sluttet bedst muligt af, inden nye spændende fodboldudfordringer venter forude, og helt i Zanders ånd får den uden tvivl minimum 100 pct. i de sidste kampe og træninger. Herefter flytter det fulde fokus med ham længere nord på.

– At spille på et højere niveau, har altid været min motivation. Jeg nævnte efter min sidste forlængelse med Jammerbugt FC i 2019, at jeg gerne vil prøves af i 1.division, hvilket nu bliver en realitet. Det er jeg selvfølgelig utrolig glad og beæret over, lyder det sædvanligt målrettet fra midtbanedynamoen, inden han runder af.

– Jeg ønsker kun holdet og klubben her alt det bedste og alt held og lykke fremover. Og så ses vi selvfølgelig på stadion i fremtiden. Men nu skal vi lige spille sæsonen færdig først.

Til Zander Hyldtoft skal der fra klubbens side også lyde en kæmpe stor tak for indsatsen og et ligeså stort held og lykke med fodboldfremtiden i Vendsyssel FF.