Sead Gavranovic
Sead Gavranovic Foto: Thomas Jansen JammerbugtFC
Print Friendly, PDF & Email

Sæsonen er stadig ung. Alligevel var der lidt af en nøglekamp i vente denne weekend. Her stod der udekamp mod Fremad Amager i kampkalenderen, og med et point på kontoen havde Jammerbugt FC brug for flere af slagsen.

Det samme kunne siges om værterne, som endnu ikke havde hentet point i de første tre runder. Vigtigheden af kampen var således ikke til at tage fejl af.

På en regnvåd kunstgræsbane på Sundby Idrætspark fik Jammerbugt FC da også en hård velkomst, idet værterne fra Fremad Amager allerede i det fjerde minut bragte sig foran 1-0.

Jammerbugt FC fik ikke clearet en bold ordentlig og lige uden for feltet samlede Fremad Amagers David Boysen den løse bold op og krøllede den med et flot spark i mål ude ved den ene stolpe.

Det var lige præcis sådan en start pointløse Fremad Amager havde brug, og lige præcis det Jammerbugt FC ikke havde brug for. Jammerbugt FC var ellers kommet ganske godt fra første fløjt. Målrettet og med masser af energi. Men på værternes første målchance lå bolden i nettet.

Det gav hjemmeholdet momentum, men det var en jævnbyrdig dyst, hvor begge hold havde sine momenter, uden det blev til de store åbne chancer. Sådan en kom dog efter 22 minutter, og denne gang viste Jammerbugt FC den skarphed, der til tider har manglet i flere situationer her først på sæsonen.

Et flot opbygget angreb med start i egen forsvarskæde blev spillet bredt og derfra tilbage ind over midten, inden Mubaarack Nuh løb dybt i værternes felt og fra baglinjen sendte en hård flad aflevering ind tæt under mål. Her dukkede Sead Gavranovic op med den helt rette timing og med en sikker inderside styrede han bolden i mål til 1-1.

Efter en halv times spil var Sead Gavranovic på spil igen, men denne gang sendte offensiv-spilleren bolden forbi fra distancen. Kort før pausen opstod endnu en nøglesituation, da Fremad Amagers Christoffer Palm i sit forsøg på at stoppe et Jammerbugt FC-angreb kom for sent med sin tackling på Omar Natami. Det uløste andet gule, og dermed det røde, kort til Palm. Dermed kunne Jammerbugt FC spille 2. halvleg en mand i overtal.

Det var dog Fremad Amager, der fik 2. halvlegs første store chance. Denne blev imidlertid sendt over mål, og herfra satte Jammerbugt FC sig mere og mere på bolden. Det gav gode aktioner frem i banen, hvor presset steg på hjemmeholdet.

Der gik lidt tid, inden Jammerbugt FC fik åbnet hjemmeholdets kompakte defensiv op, men der blev arbejdet tålmodigt på det. Efter en times spil havde Bardhec Bytyqi et drilsk skud fra kanten af feltet og fem minutter senere var Marcus Sloth tæt på efter et indlæg fra Omar Natami. Efter yderligere to minutter var Sloth på ny tæt på at få foden på et indlæg ved bagerste stolpe.

Med godt et kvarter igen kom forløsningen. Bardhec Bytyqi udfordrede med sit hurtige fodskifte på kanten af værternes felt. Her kom han på skudhold og sendte bolden mod mål. Undervejs blev den rettet af i Fremad Amagers forsvar og strøg i mål til 2-1 til Jammerbugt FC.

Fem senere kunne Jammerbugt FC have udbygget føringen, da indskiftede Max Møller fandt en anden indskiftning, Frederik Høgh, tæt under mål. I det hele tage virkede Jammerbugt FC til at have situationen under kontrol herfra.

Hjemholdet forsøgte at kaste alt frem mod kampens afslutning. Det gav nogle få nervepirrende situationer, men Jammerbugt FC spillerne holdt hovedet koldt, og trods hele syv minutters overtid blev det ved de 2-1 til den blå bølge, som dermed hentede den første NordicBet Liga sejr i denne sæson.

Særdeles vigtige tre point tikkede ind på kontoen da slutfløjtet endelig lød. Knyttede nævner, skulderklap og jubelbrøl lød blandt en flok Jammerbugt FC spillere, der fortjent havde kæmpet sig til de tre point.

Således er der nu dækket op til et brag af en hjemmekamp, når Hobro IK allerede onsdag aften gæster Sparekassen Vendsyssel Arena i sæsonens femte spillerunde.

Fremad Amager – Jammerbugt FC: 1-2 (1-0)
04’ 1-0 David Boysen, Fremad Amager
23’ 1-1 Sead Gavranovic, Jammerbugt FC
44’ Rødt kort, Christoffer Palm, Fremad Amager
73’ 1-2 Jacob Haahr Steffensen (selvmål), Jammerbugt FC

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Emil A. Nielsen (Frederik Høgh), Nikolaj Lyngø, Simon Jensen, Daniel Mortensen (Martin Rom Nielsen) – Bardhec Bytyqi, Christian Rye, Marcus Sloth, Sead Gavranovic – Omar Natami (Michael Stokbro), Mubaarack Nuh (Max Møller). Ikke benyttet: Nikolaj Vinter Christensen.