Jammerbugt FC har sikret sig oprykning til 1. Division

JammerbugtFC
Foto: JammerbugtFC Thomas Jansen

Sæsonens sidste hjemmekamp satte lige præcis det punktum, vi alle havde håbet på og som holdet ikke mindst havde fortjent efter måneders, ja vel sagtens års, hårdt arbejde. 0-0 i en nervepirrende og intens kamp mod Brabrand sikrede Jammerbugt FC oprykning til 1. division.

Allerede en time før kampstart begyndte Sparekassen Vendsyssel Arena at summe af liv. Det var tydeligt at mærke spændingen i luften og at dette var en helt særlig fodboldaften, eller at det i hvert fald kunne blive det. Og det blev det!

-- annonce ---


På et udsolgt Sparekassen Vendsyssel Arena var der tænding fra start. Gæsterne fra Brabrand havde selv masser at spille for og kom ud med alt, hvad de havde, i forsøget på at fremprovokere gummiben hos hjemmeholdet.

Det blev da også en lidt nervøs start, hvor Brabrand pressede de blåblusede og skabte kampens første chancer. Men Marcus B. Sørensen var på vanlig vis en sikker sidste skanse i Jammerbugt FC målet. Som minutterne gik fik Jammerbugt FC tøjlet eventuelle nerver og fik bedre fat om begivenhederne.

Jammerbugt FC kom længere frem på banen og fik skabt nogle lovende målchancer. Det spillemæssigt var det en lidt rodet affære, hvilket dog ikke gjorde kampen mindre interessant. Opgøret var fyldt med masser er nerve, bragende nærkampe og ikke mindst spænding.

Lasse Storvang flugtede over mål, Sead Gavranovic headede forbi og det samme gjorde Nickolaj Lyngø. Det forløsende mål kom ikke i de første 45 minutter, men 0-0 ville også sende Jammerbugt FC op i landets næstbedste række. Det var bare så svært at holde til spændingen, hvilket gjorde en beroligende scoring tiltrængt.

Den kom ikke og 2. halvleg startede med et par gisp, da Brabrand kom tæt på at bringe sig foran, men den stærke Jammerbugt FC defensiv tillod det ikke. I stedet kom Jammerbugt FC mere og mere på bolden. Målchancer blev der ikke mange af, men der gik et sus gennem stadion, da Sead Gavranovic med et kvarter igen sendte bolden centimeter forbi målet ved foden af den ene stolpe.

Livet på lægterne begyndte som 2. halvleg skred frem at give mere og mere lyd fra sig. Det var efterhånden svært at værre i spændingen længere og det måtte ud af kroppen. En kombination af neglebideri og flittig fadølsskål udløste derfor slagsange og opmuntrende klapsalver og tilråb, som bidrog til at hive de sidste procenter ud af de hårdtarbejdende Jammerbugt FC spillere.

Efter få minutters overtid kulminerede det hele, da slutfløjtet på sæsonens sidste hjemmekamp lød, måltavlen viste 0-0 og et jubelbrøl, der muligvis kunne høres helt i Esbjerg, Køge, på Amager og de øvrige NordicBet Liga byer, brød ud.

En guldregn af konfetti, champagnebobler og glædestårer silede ned over Sparekassen Vendsyssel Arena! Jammerbugt FC havde, stik imod alt forventning, men særdeles velfortjent, sikret sig oprykning til 1. Division!

En kæmpe forløsning og en historisk fodboldaften i Jammerbugten. Belønning for kontinuerligt, hårdt og passioneret arbejde havde båret frugt. Fællesskabet havde sejret. Nu ruller den blå bølge ind over 1. division.

Jammerbugt FC – Brabrand: 0-0 (0-0)

Jammerbugt FC: Marcus B. Sørensen – Glenn Rask, Nikolaj Lyngø, Søren V. Pedersen, Mads Larsen – Bardhec Bytyqi, Christian Rye, Issah Salou, Sead Gavranovic – Viktor Ahlmann (Max Møller), Lasse Storvang (Morten U. Thomsen). Ikke benyttet: Anders R. Jensen, Simon Jensen, Michael Stokbro, Emil A. Nielsen, Magnus Nielsen.