Jammerbugt er igen størst på turisme

Arkivbillede Foto: Jammerbugtposten.dk


Jammerbugt er igen størst på turisme

Jammerbugt Kommune har indtaget en solid førerposition. Nye tal til og med august 2022 viser, at Jammerbugt igen er Nordjyllands absolut største turistkommune målt på overnatninger. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

-- annonce ---


Antallet af overnatninger for perioden januar til og med august 2022 er på 1.452.166. Når der sammenlignes med 2019 – som var et rekordår med 1.385.786 overnatninger på samme tidspunkt – er der tale om en fremgang på knap 5%.

Efter et par Corona-år er det især de tyske gæster, der nu er kommet tilbage til de danske feriehuse, der trækker væksten. Desuden er de danske turister loyale i forhold til Jammerbugt, da der også her er en vækst på hele 7% i forhold til 2019.

-Det er jo dejligt, at turisterne bliver ved med at besøge os i Jammerbugt hele året rundt. Det viser, at ferie og oplevelser med familien og venner prioriteres i en økonomisk usikker tid. Turismen er et vigtigt erhverv for vores kommune, da det er med til at holde hjulene i gang på de mange arbejdspladser, der er direkte afhængige af, at turisterne vælger os til. Vi er stolte af resultatet, som slår fast, at vi fastholder vores position som den største overnatningskommune i Nordjylland, fortæller Borgmester Mogens Christen Gade, som også er formand Vestkystpartnerskabet. Et strategisk samarbejde mellem 10 kommuner langs den jyske vestkyst.

Den positive udvikling de seneste mange år forventes at fortsætte, og der arbejdes for flere midler til markedsføring i Tyskland for at fastholde en stærk position internationalt, hvilket er afgørende for at vinde kampen om turisterne til fordel for Jammerbugt.

-Indtil videre er det gået rigtigt godt. Den positive udvikling i turismen er fantastisk godt for væksten og beskæftigelsen i hele Jammerbugt. Vi har stort fokus på at hjælpe vores mange turismevirksomheder – både ved opstart af ny virksomhed men også efter de er etableret. Dertil kommer, at vores store eventindsats fortsætter ufortrødent, da vi ved, at mange vælger Jammerbugt til pga. de mange aktiviteter, der er hele året rundt. En opgave vores to eventmedarbejdere løser i tæt samarbejde med erhvervslivet i Destination Slettestrand-Thorupstrand og Erhvervsforeningen Destination Blokhus, fortæller Chef for Erhverv og Turisme i Jammerbugt Kommune, Anna Oosterhof.

Senest er der i efterårsferien med stor succes afholdt Bæredygtighedsfestival i Slettestrand, og der var et omfattende efterårsprogram i Blokhus, hvor der var stor tilslutning fra både feriegæster og endagsturister fra især Aalborg-området.