Inspiration til investeringsstrategier for hverdagsinvestoren

Arkivbillede

Hvis du har gjort dig tanker om at investere i aktier, eller måske allerede så småt er i gang med at investere, ved du formentligt, at det kan være sært at finde ud af, hvordan du skal gribe din investeringsstrategi an. Der er tusind måder at gøre det på – og hvilken af dem skal du så vælge?

Her ser vi nærmere på, hvordan du kan lægge en enkel investeringsstrategi, der er nem at følge, og som ikke kræver noget større arbejde fra din side af.

-- annonce ---

Fastsæt et månedligt beløb ud fra dit rådighedsbeløb

Når du skal i gang med at investere, er det en oplagt idé at starte med at fastlægge et månedligt beløb til at investere for ud fra dit rådighedsbeløb. Om du investerer 500 kr., 5.000 kr. eller endnu mere per måned er ikke det vigtigste; derimod er det vigtigt, at du fastsætter et realistisk beløb, som du altid vil kunne lægge til side måned for måned fremover.

Invester hver måned – eller alternativt hvert kvartal

Når du har fastlagt det månedlige investeringsbeløb, er næste skridt at begynde at investere hver måned, når du får pengene til rådighed. Det er en rigtig god idé at gøre dette til en rutine, så der kommer noget kontinuitet ind i din investeringsstrategi. Investerer du for mindre beløb, skal du dog være opmærksom på, at kurtagen muligvis kan udgøre en for stor andel ift. investeringen, så det ikke giver mening med månedlige investeringer. I dette tilfælde kan du blot ændre investeringsfrekvensen, så du investerer hvert kvartal – eller hvad der nu passer dig bedst – i stedet.

Sådan spreder du dine investeringer

Om du ønsker at sprede dine investeringer for at tilpasse din risikoprofil, kan du gøre det ved at købe én aktie første måned, så en anden aktie næste måned, og så fremdeles. Hvis du vil købe flere forskellige aktier, kan du f.eks. købe zealand pharma aktier den første måned, Mærsk aktier den næste måned, Ørsted aktier måneden efter, og så fremdeles – selvfølgelig afhængigt af hvilke aktier, du ønsker at investere i.

Geninvester dividender

I takt med, at du får flere og flere aktier, får du alt andet lige også større og større dividendeudbetalinger. Dem kan du passende geninvestere i flere aktier, så din portefølje vokser yderligere, og din opsparing vokser i et hurtigere tempo. Over tid kan dividender udgøre en væsentlig del af din portefølje, så det kan godt betale sig at geninvestere dem, selv om det måske ikke umiddelbart virker sådan. Bare vent og se – før eller siden vil din portefølje nyde rigtig godt af disse ekstra investeringer.