Indvielse af Nordjyllands største skatepark med overdækning

Brovst skatepark


Fredag den 10. juni indvies 1250 m2 skatepark, som hermed bliver Nordjyllands største skatepark med overdækning.

Skateparken giver helt unikt, med sin overdækning og fuld belysning både inde og ude, mulighed for skate året rundt. Skateparken rummer former og kanter for alle sværhedsgrader og bliver anvendelig for alle med interesse for skate, løbehjul og BMX. Der bliver derfor plads til et væld af ”rullende” aktiviteter på banens store areal.

-- annonce ---


Netop skatekulturen og rullende aktiviteter er i centrum på indvielsen, hvor alle med interesse for skate har mulighed for at prøve, lære og se skate på alle niveauer. Indvielsen byder blandt andet på try-out på skateparken for alle fra kl. 16, små sessions med The Boss Shop som også kommer med en række præmier samt gratis kagemand, sodavand og ikke mindst officiel åbningstale af formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.

Om aftenen kl. 19 starter Sparekassen Danmark Cup, som er en pro-skatekonkurrence hvor nogle Danmarks dygtigste skatere dyster live om førstepræmien på 5.000 kr. sponsoreret af Sparekassen Danmark. Præmien overrækkes kl. 20 af Sparekassen Danmarks repræsentant Rikke Bedholm, som også har været en aktiv ildsjæl i projektet. Brovst Idrætsforening stiller op med salg af pølser, så aftensmaden kan indtages ved skateparken.

Projektet har været undervejs siden 2019, hvor lokale ildsjæle og unge skatere fra lokalområdet i samarbejde med Jammerbugt Kommune startede med at nedfælde idéer, ønsker og planer for skateparken. Sidenhen er der rejst knap 3 millioner til projektet. Støttegivere til projektet er Jammerbugt Kommune, Sparekassen Vendsyssels Fond Brovst (nu Sparekassen Danmark), Norlys, Lokale- og Anlægsfonden, Nordea Fonden og LAG-Jammerbugt-Vesthimmerland.

”Det glæder os, at vi nu kan indvie skateparken der allerede har fået omtale i selv Aalborgs skatemiljø, og vi skal forvente os, at unge udefra også får interesse for at besøge Brovst. Projekter som disse er med til at sætte vores kommune på landkortet som en aktiv fritidskommune, der rummer de unges interesser – både i foreningslivet og i de mere selvorganiserede aktiviteter”, udtaler Formand for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.