Ikke nok sommerhuse til de mange feriegæster

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Efter en sæson med massevis af feriegæster i det nordjyske sommerland, viser nye tal fra sommerhusudlejeren NOVASOL, at 2020 kommer til at byde på endnu flere besøgende i Nordjyllands sommerhuse.

Højsæsonen for sommerhusudlejning er slut, og ifølge udlejningsbureauet NOVASOL kan danske sommerhusejere ikke bare se tilbage på en vellykket sommer men også frem mod en sæson med rekordhøj efterspørgsel.

Produktchef hos NOVASOL Danmark, Thomas Metelmann, fortæller: ”I årets højsæson måtte vi melde udsolgt flere steder. I Nordøstjylland var 98 % af vores lokale sommerhuse for eksempel lejet ud i ugerne 28-31 – og næste år ser ud til at blive endnu bedre.”

For få sommerhuse Sammenlignet med samme tid sidste år er der allerede nu 23 % flere bookede uger på NOVASOLs danske sommerhuse i 2020.

”Danmark og ikke mindst Nordjylland er uden tvivl en populær destination, og selvom sommeren i år var en rekordsæson for mange sommerhusejere, tegner næste år alligevel til alt vælte den rekord af pinden – hvis der da er huse nok til de mange gæster,” siger Thomas Metelmann.

Allerede i år var NOVASOL nødt til at skuffe flere interesserede feriegæster, der drømte om en dansk sommerhusferie, og næste år ser det altså ud til at behovet er endnu større. Thomas Metelmann opfordrer derfor alle sommerhusejere, der kunne være interesserede i at leje ud til at kontakte udlejeren:

”Der er masser af efterspørgsel, og med det skattefrie fradrag på hele 41.800 kroner, er der masser af penge at hente på at udleje sit sommerhus. Før vi får set os om, rammer julen og ikke mindst vinterferien, hvor sommerhusferie også er meget populært.”

Eftertragtede ferier
De mange bookinger spreder sig over det meste af året, men ikke så overraskende er der særlig stor efterspørgsel i skolernes ferier.

”I uge syv, som jo er vinterferie for rigtig mange danske skolebørn, ligger vi for eksempel hele 32 % foran samme tid sidste år, mens vi i ugerne 30-35, hvor mange tyskere har sommerferie, er næsten 40 % foran,” siger Thomas Metelmann.

Netop tyskerne er meget glade for sommerferie i Danmark. Hele 71 % af de bookede uger i 2020 er bestilt af tyske gæster. Derudover kan de danske NOVASOL-husejere se frem til besøg fra blandt andet Danmark, Holland, Norge, Sverige og Kroatien.