Johnny Solberg: Ikke flere landvindmøller i Jammerbugten

Johnny Solberg (C) - Medlem af kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommune.


Af Kommunalbestyrelsesmedlem Johnny Solberg, Det Konservative folkeparti Jammerbugt

En sejr for de konservative – Så kort kan det siges. Vores pres imod vindmøller placeret tæt på borgernes boliger, har omsider ført til en fornuftig planlægningsstrategi. I den netop igangsatte revision af kommunens planlægningsstrategi, er det beskrevet særdeles klart :

-- annonce ---


”I forhold til vindmøller anbefales det, at der i de kommende år udelukkende fokuseres på realisering af planlagte vindmølleparker, dvs. Rendbæk Øst, Thorup Sletten samt Nørre Økse Sø. Derudover sker der ingen ny planlægning for vindmøller i perioden 2022 – 2026.”

Personligt startede kampen for mig tilbage i 2016 med Nr Økse Sø projektet og i 2021, hvor jeg blandt andet gik til valg på at beskytte borgerne mod kæmpevindmøller. Siden er der løbet meget vand i åen og en langvarig kamp, først uden for politik og nu indenfor, er omsider ved at have båret frugt. I det konservative folkeparti, tager vi borgerinddragelse meget seriøst og vi er glade for at vi kunne have sat et fingeraftryk i klimadebatten og med glæde kan konstatere, at der IKKE bliver startet nye vindmølleprojekter op i Jammerbugten frem til 2026.

Men det betyder selvfølgelig ikke at kampen er slut. Vi har stadig en del ting, der skal diskuteres i forhold til opstilling af vindmøller, herunder repowering – dvs udskiftning af eksisterende vindmøller. Vi skal nemlig sikre naboerne omkring eksisterende vindmøller imod udvidelser af arealerne. Det er ikke ordentlighed, at blot fordi vindmølleopstiller kommer med en pose penge til jordejerne, skal vi opleve ekstreme udvidelser af arealerne hvor vindmøllerne skal stå. Vi vil også have udvidet afstandskravet fra beboelse til vindmøllerne til 12 x vindmøllehøjde, som er besluttet i f.eks. Ikast-Brande Kommune, i stedet for den nuværende grænse på 4 x vindmøllehøjde. 

Gavner alt dette så borgerne ved Nr Økse Sø, Rendbæk Øst eller på Thorup-Sletten? Ikke umiddelbart, da projekterne jo er stemt igennem af den tidligere kommunalbestyrelse, men det betyder ikke at kampen er overstået. I det konservative folkeparti er vi ikke imod den grønne omstilling, men vi er imod vindmøller placeret tæt på mennesker. Vi holder øje med de politiske løfter og så opfordrer vi til at følge de gængse borgerlige vinde på Christiansborg, der fastholder at vindmøllerne skal stå på havet….der hvor de hører til. Det er nemlig ordentlighed.

Deltag i debatten på Jammerbugtposten.dk - Skriv en kommentar til denne artikel:

Skriv venligst en kommentar
Indtast dit navn