Hvorfor skal alting gøres så besværligt???

Johnny Solberg
Johnny Solberg (C)

Af Johnny Solberg Sønder Skoveng 14 9460 Brovst – Kandidat til KV21 for Konservative Jammerbugt

Hvorfor skal alting gøres så besværligt???

-- annonce ---

Man skal have siddet længe på charterferie i sydeuropa eller i sin campingvogn et sted på sydals, hvis man ikke er bekendt med den voldsomme debat omkring Naturnationalparker (NNP), biodiversitet og grøn omstilling, der lige nu udfolder sig i lille danevang.  Og lige nøjagtig NNP Tranum er blevet en varm kartoffel, da en massiv modstand har rejst sig imod projektet blandt borgerne. Det politiske drømmescenarie omkring NNP Tranum er, at få naturen til at skabe sin helt egen biodiversitet, så nye arter og andre kildende insekter kan finde et godt sted at leve livet.  Og til det formål, skal der således indhegnes et stort område, hvor de græssende dyr og flyvende insekter, kan finde fred og ro fra menneskers indblanding.

Men hvorfor skal vi gøre alting så kompliceret? Det er min klare holdning, at hvis der er noget menneskeheden tager fejl af – så er det når vi tror, vi kan styre moder jord. Biodiversitet er ikke noget vi kan gennemtrumfe – Det er noget naturen helt selv skaber og lad den nu gøre det uden vores indblanding.  Jeg undrer mig over, at vi med den ene hånd skal oprette indhegnede parker for at beskytte naturen mod menneskehedens indblanding – og med den anden hånd har vi travlt med at klippe naturlig plantevækst i vejkanterne tilbage til stenalderen…. og det gør vi endda troligt hvert år. Er det sund fornuft?

Jeg er meget afklaret omkring NNP Tranum – Vil man kalde området for en Naturnationalpark, er det fint med mig. Vil man indsætte pingviner, lamaer eller strudse i området, er det også fint – så lang tid dyrene kan leve på deres egne vilkår og i deres naturlige miljø med naturlig forekommende føde. Men at opsætte et hegn, der begrænser dyrene i deres naturlige adfærd, giver ingen mening for hverken mennesker, dyr eller biodiversitet. Naturen skal nok selv finde en vej – det har den gjort siden livets begyndelse og det gør den også ved den næste regering. 

Jeg går til valg på at beskytte naturen….Det er nemlig slet ikke så besværligt…