Hvor lang tid tager det at søge om et lån uden sikkerhed?

Arkivbillede

Sammenligning af forbrugslån

Når der skal optages og indhentes forbrugslån kan det være en fordel at søge efter det bedste sted hvor man får det meste ud af sine penge. Dette kan være lavere gebyrer ved for eksempel oprettelse af lånet, til lavere omkostninger for at opretholde lånet.

Det bedste lån er som hovedregel den, der har lavest rente og derved bliver det billigste at have. De fleste forbrugslån skal man ikke stille sikkerhed ved ifølge Internet siden forbrukslån i Norge, men der er nogle kriterier man skal have opfyldt og som vi vil undersøge nærmere i denne artikel.

Låneksempel: Eff.rente: 9,64 %. 100 000 kr o/5 år. Kostnad: 25 246 kr. Totalt: 125 246 kr.

-- annonce ---

Banklån og quicklån

Når lånet skal optages er der forskellige muligheder, man som forbruger har. Det kan være i form af et banklån, eller de mere populære quicklån. Noget der er sammenligneligt med begge former for lån er, at man skal være fyldt 18 år og ikke være registreret som dårlig betaler, i følge Forbrug.dk. For bankernes vedkommende er det lidt anderledes, men der kan man også få bedre renter end ved quicklån, men de kan spørge om sikkerhed. Lånebetingelserne for quicklån og banklån er også anderledes ved, at quicklån giver en hurtig afgørelse og generelt kan man låne mellem et par tusinde op til hundrede tusinde kroner. Banklån tager som regel noget tid før man har en afgørelse, hvorimod quicklån kan tage minutter.

Forbrugslåns muligheder og hvad pengene skal bruges til

Når man som forbruger optager et forbrugslån, er der forskellige ting man gerne vil bruge pengene til. Det kan for eksempel være, at man gerne vil have samlet lånene et sted, det kan være man vil have pengene til en ny bil, eller bare står og mangler lidt til at få styr på økonomien igen. Låneudbyderne vil vide om du er i stand til at afdrage på lånet. Mange der benytter sig af quicklåns tilbuddene, er generelt de yngre mennesker der står og mangler pengene akut. Ved quicklåns udbyderne vil der være et felt hvor de spørger hvad pengene skal bruges til. Dette gøres så de kan følge med i hvad størstedelen af forbrugerne bruger lånene til. Der er ikke noget entydigt billede af hvad folk bruger pengene på, kun at det er yngre mennesker, der benytter sig af det.

Lånetilbud og optagelse

Når man har fundet sit forbrugslån og gerne vil optage lånet skal man bruge sit nemid. Et nemid, fungere som en underskrift. Ved at bruge sit nemid godtager man og acceptere de betingelser banken stiller en som forbruger. Beløbet vil normalt stå på din konto i løbet af den samme eller næste dag. Beløbet vil blive overført til din Nemkonto, der er registreret på dit nemid. For at optage lånet ved quicklånsudbyderne er der krav, der skal være opfyldt.

1.  Du skal være 18 år.

2.  Være dansker og bosat i Danmark.

3.  Du skal have et arbejde.

4.  Have dansk bank konto.

5.  Du må ikke være registreret som dårlig betaler.

De fleste lånetilbud har en løbetid fra 12 måneder til 96 måneder.

Sammenligning af lån

Når man gerne vil optage et lån, skal man gøre sig forståeligt med et par ting, før man starter låneprocessen. Det første er, hvor stort et beløb man er interesseret i og hvor lang løbetid man gerne vil have lånet i. Quicklån er gode i den forstand, at man har pengene selv samme dag og man ikke behøver tage i banken for at optage lånet. Det eneste der skal bruges er nogle information fra dig og din Nemid. Svaret kommer normalt indenfor ganske kort tid. De fleste lånetilbud er dog ganske sammenlignelige fordi de kræver den samme information fra dig. Renten ved udbyderne er forholdsvis det samme og varierer ikke ret meget mellem udbyderne.

Konklusion

Det kan betale sig at undersøge hvad man har brug for, før man undersøger forbrugslån.

Et er dog sikkert. Mulighederne er endeløse, og for bankernes vedkommende er de ikke interesseret i, hvad du vil bruge pengene til. Det man som forbruger skal tage stilling til, er hvor hurtigt man har brug for pengene. Quicklånsudbyderne er de hurtigste og man har et svar indenfor kortest tid. Bankerne har de lavere renter, men tager længere tid at få godkendt, og man skal møde op personligt i bankerne, for at få lånet godkendt.