ForsideSponsorerede artiklerHvad sker der, når regningen ryger i inkasso?

Hvad sker der, når regningen ryger i inkasso?

Hvad sker der, når regningen ryger i inkasso?

 Det kan være nervepirrende nok i sig selv at sende en faktura og vente på betalingen. Når kunden så ikke betaler, bliver det hurtigt en blanding af frustration og frygt: Skal du jagte dem selv, eller kontakte et inkassofirma? Hvis du sidder med ubesvarede spørgsmål og ubetalte regninger, så tag en dyb indånding – der er en vej gennem det.

Hvad betyder det egentlig at være i inkasso?

Når en kunde ikke betaler deres regning, ender sagen ofte med at blive sendt til inkasso. Det er i bund og grund en proces, der hjælper dig med at inddrive de penge, du har til gode. Det kan føles som et stort skridt, men det handler i virkeligheden om at sikre, at alle får det, de har krav på – uden unødvendigt drama.

Der findes heldigvis eksperter i inkasso som for eksempel Coface, der kan hjælpe dig med at håndtere situationen. De har styr på reglerne og kan tage sig af det papirarbejde, der ellers ville stjæle din tid. Du kan i stedet fokusere på din virksomhed, mens de arbejder på at få dine penge tilbage.

Hvorfor mange ikke søger hjælp

Det kan føles som en personlig fiasko, når en kunde ikke betaler. Måske tænker du, at det sender andre et dårligt signal om din virksomhed, eller måske vil du ikke risikere at ødelægge forholdet til kunden.

Men at ignorere problemet gør det ikke bedre. Det er nemt at falde i fælden og tro, at kunden nok betaler, hvis du bare venter lidt længere eller sender endnu en venlig påmindelse. Men mens du venter, vokser problemet – og din frustration.

Inkasso er ikke en straf, men et værktøj, der hjælper begge parter med at finde en løsning. Og ja, der findes professionelle, der kan gøre det her langt mere effektivt, end hvis du selv skal spille både bogholder og konsulent i gældsinddrivelse.

Sådan tager du kontrollen tilbage

Slip tanken om, at det er pinligt at tage sagen videre. Det er ikke din skyld, at en kunde ikke har betalt, og det er heller ikke din opgave at lege detektiv for at finde ud af hvorfor.

Lav en klar politik for, hvornår og hvordan du følger op på ubetalte fakturaer. Er der en fast frist, hvorefter sagen automatisk ryger videre til inkasso? Sørg også for, at dine fakturaer er så enkle og tydelige som muligt – jo mindre tvivl, jo færre undskyldninger har kunden.

Hvis det er nødvendigt at involvere inkasso, så gør det hurtigere, end du mener er nødvendigt. Jo længere tid du venter, desto sværere bliver det at få pengene hjem.

Få styr på økonomien

Inkasso kan virke skræmmende, men det er først og fremmest et system, der giver dig mulighed for at beskytte din virksomhed – samtidig med at din kunde får en chance for at rydde op i deres økonomi.

Vær tydelig, vær konsekvent, og søg hjælp hurtigst muligt, hvis du føler, at det hele er ved at glide af sporet. Inkasso er ikke en fiasko, men en mulighed for at tage kontrollen tilbage og fokusere på det, der virkelig betyder noget: at drive en sund og stærk forretning.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER