Hussalget har taget et højdespring i Jammerbugt Kommune

Arkivbillede
Print Friendly, PDF & Email

Hussalget i Danmark er generelt steget i første halvår af 2019. Men specielt i Jammerbugt Kommune er salget gået godt, viser tal fra Boligsiden.

Ejendomsmæglerne i Jammerbugt Kommune har haft travlt det første halve år af 2019 – mere end normalt. Hushandlerne er steget med 27,3% i forhold til samme periode sidste år. Det placerer Jammerbugt Kommune på en andenplads, når det kommer til, hvor i landet salget er steget mest. 

Stigningen i handler mærker mæglerne specielt på områder, der måske har været stille omkring i nogle år.

”Vi havde travlt sidste år, og har haft ekstra travlt i år. I Brovst, Arentsminde og Halvrimmen er hussalget steget betydeligt. Vi oplever også en øget interesse for landejendomme i området, og har haft flere handler i sommerhusområdet ved Tranum end de tidligere år”, fortæller indehaver Morten Brix fra EDC i Brovst.

Nybolig i Brovst kan bekræfte den øgede aktivitet i Brovstområdet, mens EDC Danebo i Blokhus har bemærket større interesse for køb af fritidsboliger væk fra de typiske magneter:

”Der er generelt flere hushandler i år end sidste år. Vi ser, at områderne uden for Blokhus røre mere på sig, det er for eksempel Rødhus, Saltum og Tranum”, siger indehaver af EDC Danebo i Blokhus Erik Thuesen.

En udvikling, der glæder borgmesteren i Jammerbugt Kommune:

”Det er meget positivt for vores landdistriktskommune, at den store aktivitet i hussalget også er i de mindre byer og landområder i Jammerbugt. Det er vigtigt, at det er attraktivt at bosætte sig mange steder i kommunen, det er med til fortsat at skabe udvikling bredt i vores kommune”, siger borgmester Mogens Christen Gade.

Lavere priser væk fra hovedbyerne er gunstige

Købere ser især på afstanden til deres arbejde og prisen, når de køber bolig.

”For de fleste er det afgørende, hvor langt de har til arbejdet, når de køber bolig. Vi oplever, at flere som arbejder i Aalborg, og som typisk vil se på bolig 20 minutter fra arbejdet, nu søger boliger yderligere 10-15 minutter væk. Det slår igennem på bolighandlen i eksempelvis Brovst. Det sker, fordi de får mere hus for pengene, hvis de kører lidt længere, og det vil de gerne, når de kan spare 500.000 – 700.000 kr. på et sammenligneligt hus, og de samtidig kan få råd til en ekstra bil”, forklarer Morten Brix.