HOOK AND COOK Blokhus 2022

Foto: Destination Blokhus


Fisker du også efter udfordringer? Så er du havnet det helt rette sted! ”TØR DU?” Er nemlig årets tema når HOOK AND COOK indtager vandkanten på Blokhus Strand søndag d. 4. september.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus kan, i samarbejde med Visit Nordvestkysten, byde på et hav af oplevelser for hele familien på Blokhus Strand til HOOK AND COOK 2022. Her vil der være rig mulighed for at blive udfordret og teste alle sanser og grænser af – alt sammen i kystens tegn. Det bliver tåkrummende, nervepirrende og van(d)vittig sjovt. Kom og udfordre din far, mor, søster, bror eller ven, til Danmarks nok mest nervepirrende event.
TØR-DU?

-- annonce ---

Camp Sandorme, vandmænd, frisk tang, lugte og smage fra fisk – tør du udfordre alle dine sanser i havets tegn?

Vildmarks Jon, Outnature, Badass Biology og FunCenter Aalborg har stablet et hav af grænseoverskridende aktiviteter på banen for at sætte både børn og voksne på prøve, og vi tør godt love at lattermusklerne nok skal blive brugt.

Du vil få mulighed for at smage på dele af fisken som normalvis ikke findes på tallerkenen, du vil blive udfordret på hvor god du er til at føle dig frem, bruge balancen med en slimet fisk i hånden og du vil kunne prøve kræfter med en dykkertank midt på stranden og meget, meget mere.

Tag kampen op og gennemfør 10 ”TØR-DU?” udfordringer på blokhus strand, få et HOOK AND COOK stempel for hver løst udfordring og modtag et flot diplom som bevis herpå. Der er gratis adgang for alle og diplomer udleveres til alle modige vindere efter først til mølle-princippet.

Anderæs på dybt vand
Havets skattepose, piratpinde, slikmuslinger, fiskeæg, frisk tang og fiskeøjne. Tør du deltage i et russiskroulette-Anderæs hvor intet er sikkert og du hurtigt kan komme på dybt vand? Det kan blive rigtig lækkert og det kan blive rigtig grimt.

Det populære Anderæs i Blokhus har i forbindelse med HOOK AND COOK og vores ”TØR-DU?” tema, taget en uventet og tåkrummende drejning. De små badeænder sættes, som altid, ud i Blokhus Bæk samtidig (ud for Fiskernes Hus) mod Vesterhavet. Hver en farvet and repræsenterer en madvare i fiskens tegn. Det kan være en velsmagende slikpose og det kan være slimede fiskeøje. Vinder-anden er den and, der først når over målstregen og udløser den ”hav-godte” som farven repræsenterer. Har du købt dig ind på en runde kan du nyde denne ”hav-godte” sammen med resten af vinderflokken som har deltaget i løbet.

Fiskernes Hus styrer slagets gang og kommenterer undervejs i Anderæset. Der vil i alt være 10 Anderæs.
Vi tør godt love at det bliver det sjoveste, mest udfordrende- og grænseoverskridende Anderæs du nogensinde får muligheden for at prøve.


Hjælp Kaptajn Hook
Kaptajn Hook har mistet alle sine elskede fisk! Hvis du hjælper ham med at finde alle 8 slags fisk/skaldyr, så får du en lille skat, som tak for hjælpen. Hent et pas og skattekort hos WestWind hvor du skal følge alle krydsene på dit kort og finde de butikker i Blokhus, som har fisk i vinduerne. I hver butik kan du få udleveret et af de 8 klistermærker, som skal sættes på kortets bagside. Når du har fundet alle 8, kan du endelig finde frem til skatten…

HOOK AND COOK fiskefrokost
Er du mere til lækre fiskeanretninger end slimede smagsprøver fra havets dyb? Så kan du nyde en lækker fiskefrokost eller aftenbuffet. Besøg blandt andet Blokhus Fiskerestaurant.

Praktisk information
Program
Kl. 11.00-15.00 – TØR DU? Camp på Blokhus strand: Tag kampen op og gennemfør 10 Tør-Du?
Udfordringer på stranden, få HOOK AND COOK stempler i dit udleverede stempelkort for hver løst udfordring og modtag et flot diplom som bevis på dit mod.

Kl. 11.00-15.00 – Anderæs på dybt vand ved Fiskernes Hus: Deltag i et russiskroulette-Anderæs hvor du kan vinde alt fra en lækker slikpose til slimede fiskeøjne. Der vil være i alt 10 Anderæs som du kan købe dig ind på. Deltagelse koster 5 kr.

Kl. 11.00-15.00 – Skattejagt i Blokhus by: Kom og vær med på HOOK AND COOKS fiskejagt. Modtag et pas og skattekort hos WestWind hvor du skal indsamle 8 klistermærker med fisk/skaldyr, rundt omkring i Blokhus by. Den skjulte (og ikke mindst velsmagende) skat kan findes efter alle klistermærker er indsamlet.

Kl. 12.00-21.00 – HOOK AND COOK fiskefrokost/aftenbuffet: Er du mere til lækre fiskeanretninger end slimede smagsprøver fra havets dyb? Så kan du nyde en lækker fiskefrokost eller aftenbuffet på blandt andet Blokhus Fiskerestaurant.

Den samlede arrangementsoversigt kan findes her: https://www.visitnordvestkysten.dk/hook-cook

Om arrangørerne
De nævnte Blokhus-aktiviteter er alle en del af konceptet Hook & Cook på Nordvestkysten, og er for både par, familier og fiskeentusiaster.
Langs hele kysten er der arrangementer, der giver mulighed for at stifte bekendtskab med fiskeriets mange facetter fra hav til bord, men også fiskerikulturen og historien. Fiskekonkurrencer langs kysten skal desuden
sætte fokus på de mange muligheder for kystnært fiskeri fra strande og moler både i sommersæsonen, men i endnu højere grad i sensommeren og efteråret.

Konceptet Hook & Cook er udviklet af Destination Nordvestkysten i samarbejde med de lokale turismeaktører, og det har som formål at øge rejselysten til vestkysten udenfor hovedsæsonerne. Det sker med en række arrangementer, events og konkurrencer, der alle har fisk og fiskeri som udgangspunkt.

Det er anden gang, Hook & Cook løber af stablen. I år er det første og anden weekend i september i en række af kystbyerne på Nordvestkysten: Thorsminde, Lemvig, Hanstholm, Thorupstrand, Blokhus, Løkken,
Lønstrup og Hirtshal