ForsideAndethome a/s: At flytte hjemmefra: let eller svært?

home a/s: At flytte hjemmefra: let eller svært?

Hvert år flytter ca. 90.000 unge mellem 15 og 29 år hjemmefra. Væk fra mors vaskeri, vaner og vante omgivelser og hen til regninger, ansvar og et tomt køleskab

Særligt sommerperioden og starten af efteråret er populære flytte-måneder for de mange unge, der enten er studerende eller kommende studerende. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ca. 18.000 kommende studerende flyttede mellem 1. august og 31. oktober sidste år.

I år ser også ud til at blive et travlt flytteår, da næstflest unge nogensinde er optaget på et videregående studie, fortæller ejendomsmæglerkæden Home, der også møder en del unge og deres forældre på boligjagt.

At flytte hjemmefra kan virke som noget af en mundfuld, men følelsesmæssigt er det for over halvdelen slet ikke så slemt. Det viser en spørgeundersøgelse gennemført af analyseinstituttet YouGov for Home i forbindelse med udgivelsen af bogen ’Giv det bedste videre’.

I analysen, hvor mere end 1.000 unge mellem 18 og 25 år har deltaget, svarer 52 %, at de rent følelsesmæssigt havde det ’let’ eller endda ’meget let’ ved at flytte væk til et nyt hjem.

Dertil svarer 25 % neutralt, at de ’hverken havde det let eller svært’ ved at flytte hjemmefra.

At savne de små ting

-Selvom over halvdelen af de unge finder det let at flytte hjemmefra, er det ikke det samme som, at alt er lige let. Savn kan være en af de lidt tungere flyttekasser, der kan gøre det svært at flytte, siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker og senior kommunikationskonsulent hos Home.

I undersøgelsen nævnes flere eksempler på ting og situationer, som kan fremkalde savn. Det kan være alt fra at se fodbold med sin far, omgivelser af natur og frihed samt den stabilitet man ofte har, når man bor hjemme.

Case: At finde sit eget tempo i flytningen
Anna flyttede gradvist hjemmefra, da hun rykkede videre i en lejlighed

At flytte hjemmefra kan også gøres i forskellige tempi, for at gøre det så let som muligt. For nogle unge flyttes alle ting samtidigt fra barndomsværelset til den lille studiebolig, mens det for andre kan være over flere etaper.

I bogen ’Giv det bedste videre’ interviewes den dengang 22-årige Anna Hinge. For hende fungerede en flydende overgang fra hendes gamle til nye hjem bedst. Hun flyttede hjemmefra på deltid, så hun skiftevis var i sin nye lejlighed og hjemme ved sin mor og lillebror.

Annas flytning er langt fra unik. I homes undersøgelser fremgår det, at der er flere unge, der kæmper med det samme. Det tyder på, at mange unge har det rigtig godt derhjemme hos deres forældre. Det er der ingen fiasko i. Med tiden bliver det bedre, hedder det i bogen.

Efter at have oplevet det på egen krop råder Anna andre til at flytte i deres eget tempo.

-Hvis jeg skulle give et godt råd til andre, der skal flytte hjemmefra, så er det at gøre det gradvist, hvis man kan, nævner Anna.

Hvis du er en af de 90.000 unge, der i år flytter hjemmefra, kan både du og din familie finde gode råd i bogen ’Giv det bedste videre’. Bogen kan både hjælpe dig, som finder overgangen fra mors vaskeri, vaner og vante omgivelser let – men også dig, der har brug for at få et par råd med på vejen, inden den sidste flyttekasse lukkes.

- Annonce -

SENESTE ARTIKLER