Højtflyvende oplevelser til Blokhus Fly-In 2019

Foto: www.visitjammerbugten.dk
Print Friendly, PDF & Email

Søndag 25. august fyldes luften over Blokhus med alt fra propelfly, gyrokoptere, veteranfly og hjemmebyggede fly. Der er underholdning for hele familien, når Blokhus Fly-in 2019 afvikles på Blokhus Strand.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus kan i samarbejde med VisitJammerbugten byde gæster fra nær og fjern velkommen til Blokhus Fly-In den søndag d. 25. august. Blokhus Strand bliver omdrejningspunkt for arrangementet, hvor 20 vidt forskellige fly lander helt tæt på vandkanten.

Blokhus Fly-In får internationalt besøg

Blokhus Fly-in er mere populært end nogensinde! Trods arrangementet desværre måtte aflyses sidste år, grundet vejrliget forhold er interessen for at deltage ikke aftaget. Piloter fra hele Danmark nærmest tigger om at få lov til at lande på stranden i Blokhus, og i år har arbejdsgruppen bag Fly-in tilmed fået henvendelser fra flere udenlandske piloter.

Arbejdsgruppen bag Blokhus Fly-in er imponerede over den store opbakning, de oplever: ”Det er overvældende, så mange henvendelser vi har fået igen i år – og stadig får! Vi oplever, at piloter og flyentusiaster deler vores arrangement mellem hinanden i forskellige Facebookgrupper, og det har skabt en vild hype omkring Blokhus Fly-in.

Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden. Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter,” udtaler Jannie Ratke, som er eventansvarlig for Blokhus Fly-in 2019, som også oplyser at der kun er plads til 20 fly, som er nøje udvalgt.

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2019 indledes, når fem faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lande på stranden. På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t.

Ung kvinde indtager luftrummet

Der vil være piloter med vidt forskellige baggrunde og med forskellige profiler, men der er især én pilot som stikker ud. Det er nemlig 18-årige Rebecca Roos Jensen, som fik dit flyvecertifikat som allerede 17-årig. Hun er dermed den yngste pilot, til dette års Fly-In. Selvom Rebecca Roos Jensen kun har haft certifikat i mindre end et år, er hun stadig en erfaren pilot. Hun har blandt andet fløjet fra Randers til Flensburg og retur (ca. 380 km) som Pilot in Command og har være med til forskellige flyve-events, deriblandt Sun n’ Fun Airshow i Florida.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften. Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg og desuden er det muligt at vinde en tur i en ægte Herkules.

Når piloterne har landet deres fly på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne. Omkring kl. 16.00 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og sige farvel og tak for denne gang.

Praktisk information

Blokhus Fly-in 2019 er et lukket arrangement, hvilket betyder, at det ikke er muligt at deltage som pilot, med mindre det er aftalt med arrangørerne. Arrangørerne bag Blokhus Fly-in 2019 forventer et tilløbsstykke uden lige, så der vil uden tvivl komme mange mennesker til byen – og dermed også mange biler. Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, men nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder. Tilskuere bør komme i god tid og have en god portion tålmodighed med i baglommen.


Arbejdsgruppen håber på godt faldskærms- og flyvejr, men er nødt til at tage forbehold for vindforholdene.
Sikkerheden er altoverskyggende, så hvis vejret ikke arter sig, kan enkelte aktiviteter aflyses. Følg derfor med
inde på Blokhus.dk, inden I kører hjemmefra og se status på hele eventet.

12.30 Faldskærmsspring (5 springere)
13.00 20 forskelligartede fly lander
14.00 Velkomsttale ved Søren Svendsen, Direktør Aalborg Lufthavn
14.30 Meet and Greet – se flyene tæt på og tal med piloterne
15.45 Puplikum bedes forlade området.
16.00 Takeoff
16.30 Slut og på gensyn til Blokhus Fly-In 2020